Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 . ALE GŁÓWNIE NIE LUBIĘ REKLAM NA SWOICH MODELACH - tym bardziej darmowych Jołki ,połki jak to rzekł - ktos kiedyś Myślę że Wszyscy damy radę, w swoim tempie,ale damy ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Seb nie zdąży bo ma młodą żonę więc na modelowanie mało czasu mu zostaje Kurza japa, a ja mam młodziutką narzeczoną Dzięki Jacek za ideologię Dawaj z tym klamotem dalej! Będą figurki? Tomek Edytowane 26 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 No ja tam nie wiem jeszcze się nigdy nie wyrobiłem w czasie. Tomku figurki będą na 100% nie mniej niż 5 szt. A teraz mały update niewiele, ale coś tam dłubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 To jak będziesz miał stan wyjściowy, to daj znać Ciekawym, ile będzie widać tego wnętrza, jak zamkniesz klamota. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Pięknie, szkoda tylko, że stanowisko kierowcy jest niepełne. Producent tych dodatkowych zestawów zapomniał chyba o pomocniczych dźwigniach kierowania i pedałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 Tomku lubię "pootwierane" modele i lubię podłubać w środkach. Ten ma ładny spasowany i łatwo ściągalny dach (kwadracik na górze), spoko się go ściągnie i będzie widoczny środeczek. Co do figurek to męczę tych z Uhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2008 PiterATS - no tak, kupa rzeczy jest już dorobiona samodzielnie, dźwignie kierowania pojazdem z lewej strony fotela kierowcy jeszcze dorobię. Ogólnie zestaw AFV interior za kupę kasy jest bardzo uproszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 WItam Standarcik sorry za pisanie posta pod postem. W przyszłym roku moje relacje zdecydowanie będą oszczędniejsze. Postanowiłem raczej wrócić do modelarstwa półkowego niż tzw prezentacyjnego. Ten projekt postaram się już dociągnąć Mały update: Zestawy oceniam jako średnie - w niektórych momentach rewelacyjna składalność w innych elementach załamanie rąk, instrukcja mało czytelna bez monografii ciężko coś wydedukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 jak zwykle rzeżbisz, efektu można się doyślać. Kiedy będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 U Ciebie w piątek - przyszykuj się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 W sumie AFV robi dość fajne modele, ino ten ich plastik,koszmarek- jakby toto naprawili reszta byłaby już kosmetyką..a tak:] Zrelacjonuj go jak najdokładniej, dla przyszłych pokoleń mnie np. bo nigdy nie dotykałem tych klocków, ale kiedyś trzeba będzie..więc "podpatrzę konkurencję" - Twoje słowa, żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Rafał plastik się nie zmienił - trudno obrabialny i łamliwy. Model raczej dla modelarzy już wprawionych w bojach na pewno nie nadaje się jako pierwszy. Teraz kilka zdjęć tego co nawojowałem. Tutaj zbliżenie na żywiczną lufę, troszeczkę nie pasuje i dało mi jej mocowane dość mocno po nerwach - ale wygląda miodzio w porównaniu z plastikową z zestawu. Większy problem jest z pierścieniem dla mojej wersji na końcu moździerza - muszę sobie go dotoczyć. Wychylenia lufy zostały osiągnięte. A teraz mały striptease A tu dla spostrzegawczych bo co nieco doszło Pozostało we wnętrzu dorobić radiostację, klamrowanie pozostałych uchwytów na amunicję , sekcję kierowania pojazdem. Najważniejsza sprawa potrzebuję zdjęć lub nawet skanów z instrukcji (academy np) wyglądu ściany między przedziałem silnikowym a przedziałem bojowym. Może ktoś gdzieś ma zdjęcia np z wnętrza tigera bo powinno być podobnie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Powinno się przydać: http://tiger1.info/EN/Firewall.html http://tiger1.info/EN/FirewallRecess.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Badger, jak ja to mogłem przegapić . Jesteś zboczeniec, ale taki w sensie positive fighter . P.S. Muszę się czegoś czepić. Dorobiłeś dziadowi okablowanie, jedziesz ostro z walorką, więc czemu nie wymieniłeś na druciane tych badziewnych, płaskich, zestawowych uchwycików demontażowych odlanych z panelami ryflowanymi podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 PiterATS - wielkie dzięki o to właśnie mi chodziło. No to teraz czeka mnie dłubanina. Wykonam wreszcie coś od podstaw. Kazio - fakten moze jeszcze nad tym popracuję do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Więc dolną część wnętrza wanny skończyłem i zapaćkałem wszystko Mr. Surfacer 1200 zmieszanym 50/50 z Mr. Color Leveling Thinner. Surfacer wyciagnął wszystko to co należy jeszcze poszpachlować czy też poszlifować - widać wyraźnie o co chodzi na dorabianej przeze mnie ścianie ogniowej, dzielącej przedział bojowy z silnikowym. Dorobiłem również elementy łączności których w modelu oczywiście brak Na razie nic specjalnego może na średnim poziomie wykonanie ale moje standardy spełnia - pomalowanie tego wnętrza będzie sporym wyzwaniem że o pracochłonności nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Jest oky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 świetna robota, chciałbym kiedyś zabawić się z wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Wery najs djud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Oj, Badger... Primo - uchwyty na podłodze. Secondo - uchwyty radiostacji zalane plastikiem zamiast drucianych. To chyba wszystko w temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Na jaki kolor wnętrze malujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 fajnie sie prezentuje to wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Wymiatasz Będzie silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dzięki koledzy i odpowiadam po koleji: kazio widoczność uchwytów radiostacji praktycznie zerowa, podłogowe trudne do wykonania ze względu na wyszlifowanie starych (nie mam jak tam wejść - próbowałem efekt byłby gorszy od obecnego), dodatkowo brudzing pójdzie na podłogę więc będzie w tych wnękach jakby błocko podsuszone. Pomysle o takich rzeczach już w następnym modelu TomaszDudek zasadniczo wnętrze białe lub kremowe, podłoga w mini + kawałkami rózne elementy panzergrau, ale będzie to troche skomplikowane (bardzo ciasno, na zdjeciach moze jest przestrzennie ale w rzeczywiostości naćkane jedno na drugim) rObO87 silniczka raczej nie będzie, żywica dedykowana do tigera za bardzo mi nie pasuje, nie jest robiona pod AFV (za dużo przeróbek i za dużo rozgrzebanych projektów a sturmtiger jest gdzieś trzeci w kolejności moich prac) subgrafik co znaczy djud ??? fajnie że sie pojawiłes w moim projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 djud w pisowni dude czyli kolega przyjaciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi