Thalgonis Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Czółko, robił ktoś może samolocik z tytułu w EGIPSKIM malowaniu? Mam problem z doborem koloru wnętrza kokpitu... Wg instrukcji do modelu a także w kilku opisach budowy modelu w sieci jest określany jako jasny zielony „interrior”. Z kolei firma Quinta Studio wypuściła znakomicie wyglądające kalki 3D do tegoż kokpitu ale w jakimś „dziwnym” kolorze, który raczej nie ma nic wspólnego z zielonym i na moje „męskie” oko, bardziej wpada w szarość... Próbuję dobrać ten kolor i nie chuchu nie idzie (próbowałem „wypłowić” ten zielony białym, ale to jednak cały czas jest zielony )... A nie przemaluję przecież tych znakomicie wyglądających kalek na zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia Share Napisano 13 Sierpnia Włoski kolor kokpitu czyli Verde Anticorrosione, jasno szaro-zielony, przypominający nieco brytyjski Sky. Do malowanek Italiańców gorąco polecam tą stronę, tam znajdziesz praktycznie wszystko: https://www.stormomagazine.com/RegiaAeronauticaColorsinWWII_3a.htm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia Dziękuję ale to ma być malowanie egipskie włoskiego samolotu Kokpitów chyba nie przemalowywali... Z kamo nie mam problemu, tylko ten kokpit - ten szaro zielony to chyba dobry trop, podążę nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia (edytowane) Zależy z którego roku jest samolot. Początkowo kokpity, wnęki podwozia malowane były na Verde Anticorriosione. Tyle, że w 1942 roku zmienili malowanie wnętrza na Grigio Azurro Chiaro z zastrzeżeniem że producenci mają z użyć zapas poprzedniej farby czyli Verde. I robi się bałagan. Powinieneś się wzorować na konkretnym egzemplarzu. Egipt zamówił C.205 w 1947 część z nich to były wyremontowane samoloty C.205 a część zmodernizowane C.202. Skłaniałbym się bardziej do Grigio Azurro Chiaro. Edytowane 14 Sierpnia przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi