Wujciobryan Posted September 2, 2025 Posted September 2, 2025 (edited) Edited September 3, 2025 by Wujciobryan 2 Quote
Wujciobryan Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 I póki co ostatnie fotki 4 Quote
Wujciobryan Posted September 2, 2025 Author Posted September 2, 2025 (edited) Zapraszam do galerii i choć tego modelu nie miałem w planach wrzucać to za namową kolegi który robił równocześnie ze mną swoją dwu i półtonówke postanowiłem mój model wrzucić tutaj.Zapraszam do oglądania i przepraszam że nie zmieściłem się w jednym poście.Mimo pewnych błędów w technice budowy tego modelu jak i figuranta model mi się podoba i jestem z niego zadowolony. Edited September 3, 2025 by Wujciobryan 1 Quote
Merten Posted September 3, 2025 Posted September 3, 2025 Podoba mi się brudzenie. Na pewno następnym razem trzeba popracować nad kalkomaniami. Za mocno się świecą, widać folię. A co do modelu, to "dwu-i-pół-tonówka", a nie ćwierćtonówka. 1 Quote
Wujciobryan Posted September 3, 2025 Author Posted September 3, 2025 53 minuty temu, Merten napisał: Podoba mi się brudzenie. Na pewno następnym razem trzeba popracować nad kalkomaniami. Za mocno się świecą, widać folię. A co do modelu, to "dwu-i-pół-tonówka", a nie ćwierćtonówka. Dzięki.Wiem o kalkach bo z własnej nadgorliwości postanowiłem je przykleić bez płynu do kalek bo mi się skończył i nie mogłem się doczekać aż dotrze do mnie,ale już mam go i w następnym modelu bardziej do nich się przyłoże.Notabene pierwszy raz mi się zdarzyło że tak się świecą. Quote
PrzemoL Posted September 13, 2025 Posted September 13, 2025 Zawsze miałem słabość do tej ciężarówki. Super 1 Quote
TAW Posted September 13, 2025 Posted September 13, 2025 To surowe wykończenie daje fajny klimat. Ogólnie bardzo fajny model, ale te kalki dają po oczach. Pamiętaj, że od płynów do kalkomanii ważniejsze jest przygotowanie powierzchni na gładko najlepiej lakierem błyszczącym. 1 Quote
Wujciobryan Posted September 14, 2025 Author Posted September 14, 2025 W dniu 13.09.2025 o 22:56, PrzemoL napisał: Zawsze miałem słabość do tej ciężarówki. Super Dziękuję i cieszę że się podoba. Quote
Wujciobryan Posted September 15, 2025 Author Posted September 15, 2025 W dniu 13.09.2025 o 23:13, TAW napisał: To surowe wykończenie daje fajny klimat. Ogólnie bardzo fajny model, ale te kalki dają po oczach. Pamiętaj, że od płynów do kalkomanii ważniejsze jest przygotowanie powierzchni na gładko najlepiej lakierem błyszczącym. Dziękuję.Cieszę się że się podoba.Przy następnym modelu się poprawię aby kalki wyszły o niebo lepiej. Quote
Recommended Posts