Olaf124 Posted September 17 Share Posted September 17 Witam Szukam ultra profesjonalnego modelarza do pomalowania reflektorów w modelu ciężarówki w 1:24. Nie interesują mnie rzeczy typu jakieś mazaki itp .Musi to być poziom wyżej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted September 17 Share Posted September 17 34 minuty temu, Olaf124 napisał: ultra profesjonalnego "ultra" czyli jakiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 17 Super Moderator Share Posted September 17 Godzinę temu, Grzes napisał: "ultra" czyli jakiego? Możliwe że ultra to taki, który marker Molotowa przeleje do aerografu, albo użyje do tego chromu z Alclada i pomaluje. No chyba że są jakieś jeszcze inne nieznane mi nowe"ultra techniki". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted September 17 Share Posted September 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olaf124 Posted September 18 Author Share Posted September 18 Tak chodzi mi naprzykład o malowanie alcadem albo pokrewnymi farbami alby zbliżyć się możliwe najbardziej do oryginału . Niestety nie mam możliwości malowania areo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted September 18 Share Posted September 18 To może po prostu kup na allegro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogi Posted September 18 Share Posted September 18 Kup sobie chrome metal od green stuff world , nie potrzeba aeorografu można nakładać pędzlem , wykałaczką , efekt lepszy niż alklad farby chrom w spray to badziewie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krn78 Posted September 20 Share Posted September 20 (edited) To i ja się wypowiem. Jakoś czas temu kupiłem na Ali... farbę do paznokci z efektem chromu. Maluję tym właściwie tylko wnętrza reflektorów, pędzlem, choć można to wlać do aero. Efekt jest super, przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko w tym, że jest to farba UV, więc trzeba mieć albo latarkę UV, albo lampę do pazurów. Jutro postaram się zrobić przykładowe zdjęcia. Edited September 20 by krn78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olaf124 Posted September 24 Author Share Posted September 24 W dniu 20.09.2025 o 21:49, krn78 napisał: To i ja się wypowiem. Jakoś czas temu kupiłem na Ali... farbę do paznokci z efektem chromu. Maluję tym właściwie tylko wnętrza reflektorów, pędzlem, choć można to wlać do aero. Efekt jest super, przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko w tym, że jest to farba UV, więc trzeba mieć albo latarkę UV, albo lampę do pazurów. Jutro postaram się zrobić przykładowe zdjęcia. O ciekawy pomysł, lampę mam w domu więc chętnie zobaczę efekty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krn78 Posted September 28 Share Posted September 28 (edited) Tak na szybko... Z jednego dnia zrobił się tydzień, ale mam nadzieję, że temat jeszcze aktualny. Jak widzę, fotki na powiększeniach dużo straciły, ale w rzeczywistości efekt jest lepszy, szczególnie po przyklejeniu szybek, tym bardziej że malowałem na znaleziskach ze złomu.. Edited September 28 by krn78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts