Olaf124 Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Witam Szukam ultra profesjonalnego modelarza do pomalowania reflektorów w modelu ciężarówki w 1:24. Nie interesują mnie rzeczy typu jakieś mazaki itp .Musi to być poziom wyżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września 34 minuty temu, Olaf124 napisał: ultra profesjonalnego "ultra" czyli jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Września Super Moderator Share Napisano 17 Września Godzinę temu, Grzes napisał: "ultra" czyli jakiego? Możliwe że ultra to taki, który marker Molotowa przeleje do aerografu, albo użyje do tego chromu z Alclada i pomaluje. No chyba że są jakieś jeszcze inne nieznane mi nowe"ultra techniki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 17 Września Share Napisano 17 Września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olaf124 Napisano 18 Września Autor Share Napisano 18 Września Tak chodzi mi naprzykład o malowanie alcadem albo pokrewnymi farbami alby zbliżyć się możliwe najbardziej do oryginału . Niestety nie mam możliwości malowania areo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września To może po prostu kup na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września Kup sobie chrome metal od green stuff world , nie potrzeba aeorografu można nakładać pędzlem , wykałaczką , efekt lepszy niż alklad farby chrom w spray to badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września (edytowane) To i ja się wypowiem. Jakoś czas temu kupiłem na Ali... farbę do paznokci z efektem chromu. Maluję tym właściwie tylko wnętrza reflektorów, pędzlem, choć można to wlać do aero. Efekt jest super, przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko w tym, że jest to farba UV, więc trzeba mieć albo latarkę UV, albo lampę do pazurów. Jutro postaram się zrobić przykładowe zdjęcia. Edytowane 20 Września przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olaf124 Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września W dniu 20.09.2025 o 21:49, krn78 napisał: To i ja się wypowiem. Jakoś czas temu kupiłem na Ali... farbę do paznokci z efektem chromu. Maluję tym właściwie tylko wnętrza reflektorów, pędzlem, choć można to wlać do aero. Efekt jest super, przynajmniej jak dla mnie. Problem tylko w tym, że jest to farba UV, więc trzeba mieć albo latarkę UV, albo lampę do pazurów. Jutro postaram się zrobić przykładowe zdjęcia. O ciekawy pomysł, lampę mam w domu więc chętnie zobaczę efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 28 Września Share Napisano 28 Września (edytowane) Tak na szybko... Z jednego dnia zrobił się tydzień, ale mam nadzieję, że temat jeszcze aktualny. Jak widzę, fotki na powiększeniach dużo straciły, ale w rzeczywistości efekt jest lepszy, szczególnie po przyklejeniu szybek, tym bardziej że malowałem na znaleziskach ze złomu.. Edytowane 28 Września przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi