panDespota Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września (edytowane) Miejsce się zrobiło na warsztacie bo spadły ostatnio do galerii dwa modele, tak że chcę się zabrać za coś nowego. Najlepiej przyjemnego. a przynajmniej na przyjemne się zapowiadającego. Nie ukrywam, że to co w pudełku z dwupakiem zrobiło na mnie takie wrażenie, że wiedziałem że go niedługo zacznę Postanowiłem się podeprzeć ModelMakerem. Wykonać chcę RFoP, N3108 Liczę na Waszą pomoc przy budowie. Chciałbym uniknąć jakichś rażących błędów. Jeśli miałbym wzorować się na którymś egzemplarzu z instrukcji IBG to na którym? Tyczy się to osprzętu (fotel, płyta pancerna, śmigło, kołpak itp) jak i malowania- układ plam. MM podaje prawidłowe rozmieszczenie? Wiem że do weryfikacja jest kokarda https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=3&t=87615 Edytowane 19 Września przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września Zasiadam . Zdjęcie z PWM przedstawia inny samolot. To Spitfire Mk.IIA RF-P P7385. Zastąpił on RF-P P8029 na którym ostatni lot odbył i zaginął po wodowaniu w Kanale dowódca Dywizjonu Zdzisław Henneberg. Poniżej na zdjęciu samolot P7385: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi