Skocz do zawartości

ZVEZDA SU-57 | 1:72 | afterburner | LED

Hangar72

Rekomendowane odpowiedzi

6 minutes ago, giberes said:

Ładne zdjęcie, też mam go w szafie, więc się przyda. 

Napisz jeszcze jakimi farbami go malowałeś, bo nieźle wyglądają. 

Wszystkie farby tamyia z pominięciem farb do dysz wylotowych bo nie jestem z ich do końca zadowolony, poleciłbym jakąś mieszankę zrobić.

Tamiya xf24 XF-24 Dark Grey Matt

Tamiya xf80 XF-80 Royal Light Gray Matt

Tamiya xf53 XF-53 Neutral Grey Matt

• Thanks 1

Troszkę zdjęć pomocniczych do nakładania kalkomanii, nie stawiam w swoim modelu 100% nacisku na odwzorowanie go w stosunku 1:1 do realnego odpowiednika. Hamuje mnie brak klarownych zdjęć i rozbieżność między nimi a kalkami :nauka:.

image.jpeg

rf-81780-russian-federation-air-force-sukhoi-su-57_PlanespottersNet_1500026_e663c5a7ca_o.jpg

054-russian-federation-air-force-sukhoi-t-50-su-57_PlanespottersNet_1740353_ae5c05f277_o.jpg

6209373.jpg

• 2 weeks later...

No fajnie to wygląda. Z dyszami to będziesz miał zabawy, paleta kolorów jest dosyć spora. Polecam przemyśleć dobór metalików z naciskiem na drobnym pigmentem, ja używam w większości Gunze i Alclad.

• Thanks 1

11 hours ago, smialus said:

No fajnie to wygląda. Z dyszami to będziesz miał zabawy, paleta kolorów jest dosyć spora. Polecam przemyśleć dobór metalików z naciskiem na drobnym pigmentem, ja używam w większości Gunze i Alclad.

Powiem ci tak dysze już pomalowane dawno dawno temu, efekt jako tako, będę nad tym pracował. Malowałem tamyia z instrukcji. Kupiłem również parę metalików gunze żeby pomalować su 7 w przyszłości, mam tam również dark steel, może coś z tych kolorów po wymieszaniu się nada do malowania dysz.

Metaliki Tamiya nieeee, mają duże ziarno, jedyny taki do przyjęcia jest bodajże Tytanium Silver o ile dobrze pamiętam, no i ta powierzchnia po malowaniu no nie leży mi, tak samo z metalikami Xtreme Metal nie wiem za co je tak chwalą... Z palety AK fajne są zestawy True Metal w tubkach. Tak patrzę po zdjęciach Falona to jest tam też sporo różnorodnego koloru, od złotego po czarny, fiolet, niebieski. Jest pole do zabawy.

5 minutes ago, smialus said:

Metaliki Tamiya nieeee, mają duże ziarno, jedyny taki do przyjęcia jest bodajże Tytanium Silver o ile dobrze pamiętam, no i ta powierzchnia po malowaniu no nie leży mi, tak samo z metalikami Xtreme Metal nie wiem za co je tak chwalą... Z palety AK fajne są zestawy True Metal w tubkach. Tak patrzę po zdjęciach Falona to jest tam też sporo różnorodnego koloru, od złotego po czarny, fiolet, niebieski. Jest pole do zabawy.

Właśnie miałem mieszankę titanium silver, plus bodajże titanium gold i czarny. Ale masz rację te metaliki wyglądają mega brokatowo i ziarniście, nie mam dużego doświadczenia z metalikami ale sądziłem że tak to po prostu ma wyglądać albo po prostu źle maluje .

Edytowane przez Hangar72

44 minutes ago, giberes said:

Efekt ognia fajnie wyszedł. Jednak moim zdaniem byłoby jeszcze lepiej, gdybyś zamontował go do podstawy na rurkach. Nie byłoby tego efektu świecących kółek na końcu. 

Można by było zrobić go jak wylatuje z gęstych chmur wtedy można schować rurki w podstawie albo zrobić narożnik z tła jakiegoś i też go do ścianki przymocować 😉