Jump to content

Bucker Bu 181 z "panzerfaustami" , Special Hobby 1/48

awiatik
 Share

Recommended Posts

No cóż, poległem w walce nad Heinklem 162 B-3 z KP...... może kiedyś do tego "cudu"  wrócę.

Na otarcie łez z porażki przy dziele Muzikanta , na warsztat wleciał  Bu 181

Tutaj raczej nie powinno być problemów, a malowanie  będzie chyba z box artu.

IMG_0012.JPG

IMG_0013.JPG

IMG_0014.JPG

IMG_0015.JPG

IMG_0016.JPG

IMG_0017.JPG

IMG_0018.JPG

3 godziny temu, Thalgonis napisał:

żebyś się nie zdziwił  :)

Ale kibicuję oczywiście - mój wyszedł tak sobie :mrgreen:

Obym sie nie...to na co trzeba uważać.

31 minut temu, awiatik napisał:

Obym sie nie...to na co trzeba uważać.

w mojej galerii tutaj jeden z kolegów pytał mnie o to samo, odpowiedź: „Składalność niestety fatalna :cry: Sporo rzeźbienia... To jest wprawdzie bardzo prosta konstrukcja, ale to chyba tym bardziej... To mój pierwszy kontakt z firmą Special Hobby, ale  na FB widziałem kilka opinii in minus.”

3 godziny temu, Thalgonis napisał:

w mojej galerii tutaj jeden z kolegów pytał mnie o to samo, odpowiedź: „Składalność niestety fatalna :cry: Sporo rzeźbienia... To jest wprawdzie bardzo prosta konstrukcja, ale to chyba tym bardziej... To mój pierwszy kontakt z firmą Special Hobby, ale  na FB widziałem kilka opinii in minus.”

Ale gorzej od tego He z PK nie może być....  wypraski wyglądają zdecydowanie lepiej.... a teraz sobie schną po kąpieli.

• 4 weeks later...

Powoli się Bucker buduje, może trochę za wolno.

Postanowiłem najpierw skleić kadłub i dopiero później wkleić kabinę .... jak to wyjdzie, się zobaczy.  W skrzydłach  trochę pocieniłem krawędź spływu.

No i w między czasie trochę popatrzałem na modele Bu z pancerfaustami.... i wnętrze jest malowane w RLM 66 i RLM 02. Szczerze ten 02  bardziej przemawia  do mnie. Jak by co to jestem na takim etapie budowy, że jeszcze mogę przemalować wnętrza.

cdn......

04c37d88-0422-450c-aad6-e83b1bc7ac3d.jpg

b09591c2-e849-4d72-95e7-ba42ad9945e3.jpg

IMG_0023.JPG

IMG_0021.JPG

• Like 1

• 3 weeks later...

Powoli cały czas coś tam  rzeźbię przy modelu,: trochę walki było przy wklejeniu skrzydeł.  A w  tak zwanym między czasie dotarły maski do oszklenia.

cdn...

IMG_0038.JPG

IMG_0041.JPG

IMG_0044.JPG

• Like 5