Tomek Mroczkowski Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ktoś chciał więc proszę Ja postaram się zrobić z niego Polaka, czy mi sie uda? Nie wiem... Zaczynam opowiadanie: Dawno, dawno temu około roku 2008 dostałem paczkę od P Listonosza który przylazł o 17:00 późno nie? To się pytam -Co tak późno? A listonosz z pogardą -Przed świętami dłużej robimy! No nic, podpis, kopa na drogę i wsio! Otwieram paczkę i.... Pudło!!!!! A w środku... Te części postanowiły nawiać z wyprasek Uzbrojenie i inne dziwadła Kadłub, wypychacze, szkrzydła, wypychacze, kilka stateczników, wypychacze, pseudo fotele a na nich wypychacze PS. Wspominałem o wypychaczach? Nie? A to jeszcze wypychacze! Prawie przezroczyste oszklenie do wersji C i D a te malutkie to do wersji 1:1000... Kalki, te z numerem 43,42 przypominaja mi Polskie szachownice... I zauważyłem że ni ma na nich loga Italeri!! I niestety koniec opowiadania, szybkie ujęcie! Podwozie... Mam nadzieje że to będzie Jastsząb... A jak nie to Orzeła 7 się zrobi i Kapitana Bombe hyhy! I galaktykę Kurwix.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Czyli syf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Mnie się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Witam.Model zapowiada się dobrze.Czekamy na dalsze prace.PoZdRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Zrobisz nasza wersję 52+, trochę pracy i będzie git. Nie wiem jaką wersję planujesz? Z modeli F-16 to jeszcze polecam nową Academy w wersji dla Korean Air Force KF-16 czy jakoś tak, zawiera odpowiednią dyszę i wlot powietrza oraz zasobnik na spadochron. Modelu Revela chyba już nie dostaniesz, dawno juz jest z nim kłopot. Życzę powodzenia. aha, jak wygląda Jastrząbek w miniaturze to nieśmiało zapraszam. viewtopic.php?t=6456&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Zestaw umożliwia zrobienie Blocków 25 i starszych, 32, 42 i 52 (z grubsza biorąc, nie uwzględniam drobnych modyfikacji). Do Blocków 30, 40 i 50 jest dysza (ta rozwarta), ale brakuje wlotu powietrza w wersji Big Mouth. Na szczęście to nie przeszkadza w zrobieniu Jastrzębia. Jasne można też E/F Block 60 albo może SUFA Akurat te "DROBNE MODYFIKACJE" są tu kluczowe ! Zestaw italeri to taka kompilacja prawie wszystkich wersji podstawowych A, B, C, D z naciskiem na A/B np koła. Proponuje sprzedaj ten model i kup za 60zł Academy KF-16C to naprawdę zrobisz Jastrzębia a nie coś przetrawionego przez mamuta i w..... Taka moja rada. PS. Tylko bez głupich docinek RAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 poprzez skrócenie języków mocujących yyyy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 No dobra jak nie wydzie to winę zwale na Italeri Bo nie chce Polaka zrobić! O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Tak szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Od początku wiedziałem jak przesunąć, ale nie wiem o które Ci chodzi usterzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 No dobra, mówimy tu o jakiś detalach a co z garbem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Płetwy podkadłubowe nie są usterzeniem. Poza tym w pierwszym poście użyłem określenia "stateczniki poziome", co precyzyjnie określa, co miałem na myśli. EE zielony w tym jeszcze jestem No dobra, mówimy tu o jakiś detalach a co z garbem? Chodzi o zbiorniki na samolocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 No dobra, mówimy tu o jakiś detalach a co z garbem? Chodzi o zbiorniki na samolocie? Chodzi mi o garb który biegnie od kabiny do ustrzenia pionowego-spójrz na box-art na pudełku i na zdjęcie jakiegoś F-16D block 52 to zakumasz o co chodzi. Zresztą RAV już odpowiedział co z tym zrobić. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 No dobra ja będę budował efke to bedę więcej pytał na razie dalej męczę MiG-29 Proponuje sprzedaj ten model i kup za 60zł Academy KF-16C to naprawdę zrobisz Jastrzębia a nie coś przetrawionego przez mamuta i w..... Taka moja rada. To już wolę cos przetrawionego przez mamuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi