Lipa Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Witam Chodzi mi parę pomysłów po głowie co do tego modelu. Póki co pudełka i parę ramek. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No drugi taki modelik w konkursie. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 WitamChodzi mi parę pomysłow po głowie co do tego modelu Związanych może z okresem jesienno zimowym? kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 WitamChodzi mi parę pomysłow po głowie co do tego modelu Związanych może z okresem jesienno zimowym? kibicuje Bardziej letnio-Kurskowych. Zimowe kamo to dla mnie samobójstwo bo nigdy jeszcze takowego nie robiłem i nic nie testowałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Jak człowieki są, to i dioramka będzie rozumiem...super ! Niebawem dowiemy sie szczegółów, kto kogo bic bedzie, bądź kto przed kim pryska... Życze powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Piękny czołg i doskonały zestaw! Będę kibicował i służę pomocą fotograficzną w razie potrzeby. Bardziej letnio-Kurskowych A może coś z El Guettar? Jest trochę pięknych fotek i to w kolorze z tego frontu, np. http://images.google.com/hosted/life/f?q=tank+source:life&imgurl=ee4bc4e03860c5e7 http://images.google.com/hosted/life/f?q=tank+source:life&imgurl=831da4b3fb69ff39 http://images.google.com/hosted/life/f?q=El+Guettar+source:life&imgurl=359d46927fc1ad1e http://images.google.com/hosted/life/f?q=El+Guettar+source:life&imgurl=cc916567bcf4837e http://images.google.com/hosted/life/f?q=El+Guettar+source:life&imgurl=0b3479bdfafdf30e Generalnie wszystkim polceam przeglądnąć bazę fotek LIFE'a. Cudowne wprost. pozdrowienia! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Generalnie wszystkim polceam przeglądnąć bazę fotek LIFE'a.Cudowne wprost. Rewelacyjne, jakiś link do ogólnej galerii ? Jakoś nie mogę znaleźć. BTW, gdzie ta masakra "obiciowa" Panowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 jakiś link do ogólnej galerii ? Jakoś nie mogę znaleźć. Wyszukiwarka zdjęć Life : http://images.google.com/hosted/life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Zimowe kamo to dla mnie samobójstwo bo nigdy jeszcze takowego nie robiłem i nic nie testowałem Aaa tam gadasz że samobójstwo, czas najwyższy kiedyś się z tym zmierzyć. Jeden model, drugi model i spodoba Ci się, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 BTW, gdzie ta masakra "obiciowa" Panowie ? Chociażby tu: To są zdjęcia ogólnodostępne w sieci, wystarczy poszukać. Jeśli rozmów o obiciach Ci dalej mało, proponuje przeszukanie innych for m.in.FMR - gdzie takowe tematyki występują - niekoniecznie Kursk, ale pewne rzeczy są tam przedstawione czarno na białym. Sorry za off topic pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 BTW, gdzie ta masakra "obiciowa" Panowie ?Chociażby tu:pzdr. Pisząc "masakra obiciowa" miałem na myśli obicia, czyli odpryski farby, zadrapania itp, które wielu z was tak kocha, a nie ślady po trafieniach. A odnosiło się to np do pierwszej fotki wstawionej przez Radka, Panz. IV G z Afryki, albo Włoch, zero obić, podobnie z resztą jak na Twoich fotkach. A zupełnie nie rozumiem czemu w tym zestawieniu znalazło się zdjęcie Tygrysa "100" (ostatnie foto) zdobytego pod Leningradem jesienią 42' ? Ten Tygrys został zdobyty niemal w idealnym stanie, szkoda że później Rosjanie rozstrzelali go na poligonie. Pzdr Ps. Za dużo mam w domu kwitów, żebym musiał po sieci szukać zdjęć i udowadniać coś komuś. Ps 2. Lipa, wczoraj kumpel napisał do mnie że zaczął robić ten model + dokładnie te same figurki, chyba że to Ty ? Ten sam model leży gdzieś u mnie w szafie, coraz bardziej nabieram ochoty na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Kolejny panzer IV. Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Jeśli Ty tam obić nie widzisz, niestety nie wiem jak Ci pomóc. z Afryki a to akurat zdjęcia z afryki..tu też obić nie widzisz, może farba nie schodzi. Proszę Cię..znudziło mi się:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Rewelacyjne, jakiś link do ogólnej galerii ? Niestety ogólna galeria jest jeszcze w przygotowaniu. Info o tym znajdziemy na stronie Life.com. Ale ponad 90 % zbiorów już jest udostępnionych przez wyszukiwarkę google. Wystarczy albo wejść na ten link, który podał Jarek i tam są usystematyzowane chronologicznie, albo po prostu w wyszukiwarce grafiki google wpisać "hasło" source:life. polecam wpisanie np. "jaeger, 1939", a potem zmieniać daty. Są tam fotki zrobione przez Hugo Jaegera. Trochę w kolorze z września 39. http://images.google.com/images?q=jaeger%2C+1939&q=source%3Alife pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam! Gdyby każdy tak offtopował jak wyżej to świat byłby lepszy :P. Prawy klawisz myszki ostro popracował. Tylko miałbym małą prośbę żeby nie wstawiać zdjęć przez [ img ] bo topic będzie się pół godziny ładował przy większej liczbie zdjęć a tego chciałbym uniknąć Wracając do tematu. Wsumie nie ma co za wiele oglądać ale powoli zdradzam już co chodzi mi po głowie. btw zostaje przy Kursku. Afryka może następnym razem ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 aż kurcze szkoda, Kursk nie jest zły, ale jakoś wole Afrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 szkoda że nie ma pojazdów ósmej pancernej, bardzo mało, zaś Afrika Korps nie brakuje, powodzenia życzę, moją odpowiedzią będzie Crusader ;) ale nie na konkursie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Mam sep podobne wrażenie ze też znam tego pana . Co do obić to pewnie bywało różnie. Mogło to zależeć od wielu rzeczy. Teren, rodzaj farby, podkład, dbałość załogi, remonty, żywotność, broń używana w walce. Można by chyba tak w koło. Tylko ciekawe ile tak na prawdę tych czołgów i pojazdów było tak obitych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 Witam Co do 8 Armii to mam smaka na matylde II ale to już innym razem. Wracając do czwórki to powoli i ślamazarnie ale stale do przodu. Zaszła jeszcze mała zmiana co do figurek. Dziś wpadłem do sklepu modelarskiego po świąteczne zakupy i zapiszczałem jak mała dziewczynka z zachwtu gdy zobaczyłem poniższe figurki. http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=MAS3536 Czekałem na nie już dość długo i rzecz jasna zastąpią one dragonowskie na mini-dioramce. Pozdrawiam! [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Co do 8 Armii to mam smaka na matylde II ale to już innym razem. może pohandlujemy??? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Niezła wanna i podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Witam! Ciąg dalszy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 Witam! W związu z tym, że włazy będą pootwierane mam zamiar wykonać wnętrze pojazdu(przynajmniej częściowo). Mam zatem pytanie na początek. Czy te elementy(wręgi?) które wskazują strzałki mam usunąć? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Czy te elementy(wręgi?) które wskazują strzałki mam usunąć? Oczywiście, to tylko wzmocnienie kadłuba wykonane przez DML, w rzeczywistym Panzer IV takiego czegoś nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi