jawor84 Napisano Niedziela o 08:48 Share Napisano Niedziela o 08:48 (edytowane) Dzień dobry w niedzielny poranek. Wracam na forum z kolejnym warsztatem. Tym razem na tapetę idzie Phantom. Zawsze chciałem do zrobić, a do tego konkretnego egzemplarza mam jakiś sentyment. Showtime 100 kleiłem pierwszy raz za dzieciaka, jeszcze w kartonie z wydawnictwa p. Halinskich. Coś tam powstało ale ewidentnie zabrakło cierpliwości i umiejętności. Kilka lat temu dorwałem ten egzemplarz na alledrogo i zrobiłem kolejne podejście no ale jednak... No plastik to plastik Warsztat szybki nie będzie bo w domu szaleje 9 miesięczna pomocnica ale co jakiś czas będę coś wrzucał. Do zastawu dorzuciłem kilka gratów od reskita i edka. Generalnie plan jest na samolot przygotowany do swojego ostatniego lotu. Jeśli ktoś z Was kleił ten zestaw będę wdzięczny za podpowiedzi na co zwrócić uwagę itp. Od razu zapytam jak radzicie sobie z częściami fototrawionymi już malowanymi. Chodzi mi o kolejność działania. Kiedy malujemy resztę, kiedy je kleimy, bo dla mnie to nowość. Dzięki za podpowiedzi i zapraszam do podglądania Edytowane Niedziela o 14:35 przez jawor84 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 11:10 Share Napisano Niedziela o 11:10 (edytowane) Ja może nie merytorycznie, ale gramatycznie podpowiem, że bierze się rzeczy na tapet (stolik) a nie tapetę Małe dziecko w domu sprawia że nawet te wolne 15-30 minut na sklejanie człowiek zaczyna olbrzymio szanować i doceniać Edytowane Niedziela o 17:10 przez jachud3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano Niedziela o 12:01 Autor Share Napisano Niedziela o 12:01 50 minut temu, jachud3 napisał: Ja może nie merytorycznie, ale gramatycznie podpowiem, że bierze się rzeczy na tapet (stolik) a nie tapetę O widzisz, człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano Niedziela o 12:03 Share Napisano Niedziela o 12:03 50 minut temu, jachud3 napisał: Małe dziecko w domu sprawia że nawet te wolne 15-30 minut na sklejanie człowiek zaczyna olbrzymie szanować i doceniać To ja też gramatycznie podpowiem: w tym kontekście, jako przysłówek, powinno być "olbrzymio", choć ja bym użył tylko "ogromnie" 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Niedziela o 13:49 Share Napisano Niedziela o 13:49 5 godzin temu, jawor84 napisał: Do zastawu dorzuciłem kilka gratów od tęsknota i edka. Co to są te graty od tęsknota i edka ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor84 Napisano Niedziela o 14:36 Autor Share Napisano Niedziela o 14:36 (edytowane) 47 minut temu, _OldMan_ napisał: Co to są te graty od tęsknota i edka ? Już edytowałem Dzięki Edytowane Niedziela o 14:37 przez jawor84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Poniedziałek o 18:33 Share Napisano Poniedziałek o 18:33 W dniu 2.11.2025 o 09:48, jawor84 napisał: Showtime 100 Mam wrazenie ze nie istnieje inne malowane dla F-4B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi