Skocz do zawartości

Zündapp KS 600 & Sidecar Tamiya 1/35

Evildead

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Oglądałem już wcześniej , świetny :)tu np kabel dali po lewej stronie i widać jak idzie , także różnie z tym ,  dużo ciekawych informacji jak i reszta na tym kanale, jest też ich strona w necie ze zdjęciami, można sobie obejrzeć  https://oldtimerbazar.pl/?s=zundapp+ks+600

poprawiłem jeszcze te łączenie światła z tablicą, coś tu nie grało, obciąłem je i obróciłem, ściąłem tą końcówkę  voyager jakoś kiepsko to zaprojektował.

wwwwwwwwwwwwww.jpg

Edytowane przez Evildead

5 godzin temu, Evildead napisał:

tu np kabel dali po lewej stronie i widać jak idzie , także różnie z tym , 

Tak, masz rację. Były dwa sposoby prowadzenia przewodu od tylnej lampy.

Jeden górą, drugi pod błotnikiem. W tym drugim, w błotniku były takie blaszki sprężynujące, mocowane zgrzewaniem i pod te blaszki wsuwało się przewód.

Wybór należy do ciebie.

• Like 1

• 1 month later...
Napisano (edytowane)

Trochę dalej, pomalowałem od środka wózek typu BW 38, dorobiłem tam nowe deski pod drabinkę, pocieniłem ścianki wózka,  trochę też prac z widelcem,  przerobiona kierownica, i dodany kawałek ramy pod dzwonek i sam dzwonek.

15.jpg

9.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 9

Ciąg dalszy.., dorobiłem jakieś koce na przód wózka, jest to mały pojazd, więc musi się coś dziać, zrobiłem chlebak m31 z masy i coś na kształt torby polowej, myślę że nie wyszło strasznie jak na pierwszy raz takiej roboty z masą, figurka na razie wsadzona, tak jak i koło i rzeczy na nim.

1600.jpg

• Like 4

Napisano (edytowane)
9 godzin temu, MayonesEXG7 napisał:

Hyhy🤣. Rower szosowy katapultą 😀

Screenshot_20260314_213355_Gallery.jpg

No pod koniec wojny to już także dzieci na rowery wysyłali, a rowery miały swoje zalety, były ciche, tanie w eksploatacji, można sporo załadować, do dziś bikepacking w modzie,  to nie dziwne że używali, nawet mam ten model , Łowca czołgów z Volkssturm :)

585197067_1274326611378632_5155038862413201724_n.jpg

imageresize22.jpg

22.jpg

Edytowane przez Evildead

Napisano (edytowane)

Patrząc na warunki, jakie panowały na drogach, to tako helmut ładnie pedałował z bagażem przednim i łatwo nie było. Ciekawe, czy jadąc były przypadki czy taki faust odpalał samoczynnie🤣.

Edytowane przez MayonesEXG7

Godzinę temu, MayonesEXG7 napisał:

helmut ładnie pedałował z bagażem przednim i łatwo nie było. 

Zdaje się że te dwie sztuki ważyły tylko ok 14 kg razem, więc tragedii nie było.