Evildead Posted November 16 Share Posted November 16 Witam, zachciało się coś nowego porobić:), padło na model Zündapp KS 600 & Sidecar Tamiya, plus dodatki. Motocykl model KS 600 został opracowany w niemieckich zakładach Zündapp Werke G.m.b.H. w Nürnberg. Model wojskowy został opracowany na bazie produkowanej od 1938 roku cywilnej wersji KS 600 i dodatkowo otrzymał w oznaczeniu literę W od Wehrmacht. Produkcję seryjną podjęto w 1939 roku i w 1941 roku przerwano, wyprodukowano około 18 tyś sztuk, po 1941 przerzucono się na wyższy model KS 750. Na razie sobie zacząłem,jeszcze nie wiem czy będzie solo, wyjdzie w praniu ,raczej na pewno będzie Panzergrau, na razie porobiłem stelaże, torby, stelaż na skrzynki amunicyjne. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patafian Posted November 16 Share Posted November 16 Z przyjemnością będę podpatrywał, też mam go w planach z tymi dodatkami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted November 16 Share Posted November 16 Powodzenia w budowie. Będę podpatrywał twoje zmagania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 16 Author Share Posted November 16 35 minut temu, Patafian napisał: też mam go w planach z tymi dodatkami. Koła to w ciemno brałem, bo nie znalazłem zdjęć jak ten druk z bliska wygląda, na szczęście to nie jest jakość fc modeltrend , także ładne kółka, wychodzi że to legitna firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patafian Posted November 16 Share Posted November 16 Tak też się kiedyś naciąłem na FC - nigdy więcej! Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregory Posted November 16 Share Posted November 16 Super Będę zaglądał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 16 Author Share Posted November 16 (edited) 57 minut temu, Patafian napisał: Bardzo ładnie wyszły te torby, obawiałem się, jak to wyjdzie z blachy, ale jak widać da się Widzę że masz pojęcie co tu mogło pójść nie tak :), no dokładnie, grunt to te dolne zaokrąglenia wyprowadzić by tam szczelin nie było, ta torba jest wąska co w sumie tego nie ułatwia, ale da się to pomału wyprowadzić , się okazuje blaszki w dobie 3d to nie tylko do uchwytów i innej drobnicy się nadają, na szczęście jeszcze nie zginęły , ja tam je lubię. Edited November 16 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MayonesEXG7 Posted November 16 Share Posted November 16 (edited) Blacharz artysta. Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Edited November 16 by MayonesEXG7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 16 Author Share Posted November 16 43 minuty temu, MayonesEXG7 napisał: Pierwszy stelaż do kibla jest-na spłuczkę. Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted November 16 Share Posted November 16 13 minut temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 16 Author Share Posted November 16 (edited) 18 minut temu, Rafał B napisał: No jakby nie patrzeć trochu ma coś z tego Geberita Fotka z sieci celem poglądowym Troszku tak , ale podpis pod tym zdjęciem prawilny Edited November 16 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted November 16 Super Moderator Share Posted November 16 ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MayonesEXG7 Posted November 16 Share Posted November 16 (edited) 1 godzinę temu, Evildead napisał: Chyba kogoś przyparło, takie skojarzenia . Oj tam. Taka moja wyobraźnia Edited November 16 by MayonesEXG7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 16 Author Share Posted November 16 Godzinę temu, Greif napisał: ja nabyłem do Bmw r75 ale mam też ten model i musze przymierzyć jak z pasowaniem, są fajne koła (stl) na cults3d koszt koło 4pln, blaszkowe rozwiązanie było fajne kiedyś w dobie druku już szału nie robia Stara Tamiya i druk, nie ma przebacz Oglądam co powstanie. Nowe koła z pudełka tamiya mają 19 mm średnicy, podobnie jak te Ask, chyba koła cmk też 19 mają tu dyskusja o kołach https://www.tapatalk.com/groups/missinglynx/viewtopic.php?p=1742821#p1742821 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujciobryan Posted November 16 Share Posted November 16 No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 17 Author Share Posted November 17 8 godzin temu, Wujciobryan napisał: No coś w moich klimatachmam na myśli coś co ma koła nie gąsienice.Będę co jakiś czas wpadać popatrzeć bo mam też Zündapa ale z dość leciwy zestaw z Italeri.Pewnie kolega Evildead bardzo szybko uwinie się z tym modelem i będziemy go podziwiać w galerii niebawem.Figuranci też będą na jakiejś małej dioramce wraz z motorem? Jeszcze planu ostatecznego nie mam, to raczej malowanie nie tak szybko, figurki wyglądają całkiem spoko, także raczej będą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts