Cypis Napisano Środa o 22:28 Share Napisano Środa o 22:28 ZiŁ-130 z reflektorem APM-90M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano Środa o 23:28 Share Napisano Środa o 23:28 52 minuty temu, Cypis napisał: ZiŁ-130 z reflektorem APM-90M Wiesz Cypisku, właśnie tym postem rozwiązałeś mi dylemat kupić nie kupić tego zwezdowego ZiŁ130 z paką i wychodzi że nie kupić, a poczekać . Miałem w planach ten reflektor, podobnie jak latarnię lotniskową KNS i dezynfekator DDA2 ale widzę że trzeba poczekać bo AWD wcześniej wydawało te pojazdy właśnie w 1/43 i pewnie teraz wydadzą je też w 1/35 . Dzięki za ifo . Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 23:55 Autor Share Napisano Środa o 23:55 to jeszcze proszę zawartość , może to pomoże Tobie w podjęciu ostatecznej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano wczoraj o 00:30 Share Napisano wczoraj o 00:30 32 minuty temu, Cypis napisał: Tak na szybko spojrzałem i zobaczyłem, że na ramce z reflektorem dali drugą tylną ściankę kabiny - ciekawe dlaczego? Przy okazji - czy to właśnie takie reflektory stały na końcu pasa w Smoleńsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano wczoraj o 08:54 Share Napisano wczoraj o 08:54 8 godzin temu, pmroczko napisał: Tak na szybko spojrzałem i zobaczyłem, że na ramce z reflektorem dali drugą tylną ściankę kabiny - ciekawe dlaczego? Przy okazji - czy to właśnie takie reflektory stały na końcu pasa w Smoleńsku? Wiesz Paweł nie znam się na sprzęcie lotniskowym, ale wydaje mi się że ten reflektor to raczej do zabezpieczania lotów nocnych do wyznaczania końca pasa startowego była raczej używana latarnia lotniskowa KNS ale też na ZiL-e 130. Teraz nie za bardzo mam czas poszukać ale później wrzucę zdjęcie. Pozdrawiam i miłego dnia.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano wczoraj o 09:16 Share Napisano wczoraj o 09:16 8 godzin temu, pmroczko napisał: Przy okazji - czy to właśnie takie reflektory stały na końcu pasa w Smoleńsku? Tak. Rozstawili tam tak zwaną bramkę, czyli dwa APM-y. Możliwe, że te, chyba, że są tam jeszcze jakieś inne odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu 17 godzin temu, pmroczko napisał: Tak na szybko spojrzałem i zobaczyłem, że na ramce z reflektorem dali drugą tylną ściankę kabiny - ciekawe dlaczego? Wiesz co Paweł, ramka z kabiną jest dla dla wersji cywilnej a na ramce z reflektorem są plecy dla wersji wojskowej z wycięciem na gaśnicę masz tam taką podłużną dziurkę , w ZiL-131 też w tym miejscu montowany jest uchwyt na gaśnicę podobnie jest w Uralu, ot tak aby ciemny poborowy miał zawsze pod ręką. Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Patrz jaka kultura - w dawnych czasach kazali by Ci po prostu wyciąć otwór albo obciąć kołek i przykleić na styk... A tu całe plecy nowe, dla jednego otworu! Dobrobyt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi