DamianosPL Napisano 1 Stycznia Share Napisano 1 Stycznia Witam na warsztat wlatuje Horten z Revella. Model tego samolotu robię dla mojego taty. Malowanie wybrałem ,,Rote 13'' ponieważ kiedyś dokupiłem farby humbrol akurat do tego malowania . Postęp prac narazie niewielki na dzisiaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Aktualny dzisiejszy postęp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia W temacie skrzydeł; warto przykleić połówki dolną i górną osobno do połówek kadłuba, a dopiero całość ze sobą - unikniesz brzydkiego schodka na łączeniu tych elementów i łatwiej będzie zniwelować różnicę "w środku", co jest dużym problemem tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 2 Stycznia Autor Share Napisano 2 Stycznia Godzinę temu, jachud3 napisał: W temacie skrzydeł; warto przykleić połówki dolną i górną osobno do połówek kadłuba, a dopiero całość ze sobą - unikniesz brzydkiego schodka na łączeniu tych elementów i łatwiej będzie zniwelować różnicę "w środku", co jest dużym problemem tego zestawu. Dzięki za rade Najpierw i tak podkład i farbę dam do środka wnętrza i elementów a później złącze wszystko by na końcu zostawić sam kadłub do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Jest to bodaj jedyny samolot, którego model spodobał się mojej małżonce. Kleiłem go chyba niemal dwadzieścia lat temu i wspomnienia mam tylko miłe. Teraz zalega gdzieś na strychu. Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia Elementy przygotowane na podkład i już pomalowane ale nie było sensu robienia zdjecia po podkładzie , po kolorze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Niedziela o 13:55 Autor Share Napisano Niedziela o 13:55 Elementy i wnętrze pomalowane. Użyte kolory to: Humbrol 246 RLM 75 Grauviolett Matt Humbrol 67 TANK GREY MATT Vallejo Game Air 72.751 Black Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Niedziela o 14:13 Share Napisano Niedziela o 14:13 Kokpit powinien być raczej w RLM66 niż 02. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Niedziela o 14:28 Autor Share Napisano Niedziela o 14:28 10 minut temu, jachud3 napisał: Kokpit powinien być raczej w RLM66 niż 02. Instrukcja mówi że Revell 47 Mouse Grey nie posiadam tego koloru więc wziąłem taki jaki był w tabeli zamienników więc pomalowałem Humbrolem RLM75 i tak kokpit wnętrza będzie prawie niewidoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Poniedziałek o 13:58 Autor Share Napisano Poniedziałek o 13:58 Dzisiejszy postęp i elementy przygotowane na podkład. Skrzydła z kadłubem musiałem troche przeszlifować tak samo jak i przód łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano Poniedziałek o 15:00 Share Napisano Poniedziałek o 15:00 Uprzedzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Poniedziałek o 15:03 Autor Share Napisano Poniedziałek o 15:03 1 minutę temu, jachud3 napisał: Uprzedzałem Starałem sie ale nici nie wyszło trochę. Trzeba bylo lekko przeszlifować i tak bo słabo troche to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Wtorek o 13:36 Autor Share Napisano Wtorek o 13:36 (edytowane) Dół kadłuba pomalowany kolorem Humbrol 247 RLM76 Lichtblau ja nie widzę zbytniej różnicy miedzy kolorem a podkładem Mr Hobby 1200 Góra kadłuba pomalowana kolorem Humbrol 245 RLM74 Graugrun ale bedzie jeszcze jedna warstwa dawana bo farba bardzo słabo kryje jest wodnista juz od nowosci w pojemniczku po rozmieszaniu. Edytowane Wtorek o 14:23 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi