aqws99 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Na początek okładka pudełka... Części na dwóch ramkach + szkło... Przykład z instrukcji i kalki... Porównując model Su 27 Italeri do modelu Zvezdy wypada moim zdaniem gorzej... pomijając to, że model ten podszywa się pod wersję Su 33 i próbowałem przyłożyć te małe skrzydełak na przodzie, które dodano do zestawu w formie doklejanej imitacji, zamiast jak jest w modelu Zvezdy odpowiedni kształt kadłuba plus skrzydełka... Model wykonano z lepszej jakości tworzywa niż Zvezda, ale już z jakością odlania częsci nie widzę znaczącej różnicy... a bym zapomniał linie podziału oczywioście wypukłe w obu przypadkach, ale w sytuacji jaką mamy czyli braku dostępności do zestaw Airfixa... trzeba to przeboleć. Zestawy Zvezdy to z pewnoscią nie jest przepak Italeri, mamy do czynienia z inym rozmieszczeniem części w ramkach, po za tym występują drobne różnice w kształcie kadłuba samolotu, pomijając tą jakże istotną, że w modelu Zvezdy dziób samolotu mam jako osobną część... Moim zdaniem na pierwszy rzut oka Italeri jest mniej poprawne, wydaje się minimalnie za krótki i nie tak ,,garbaty" za kabiną... a wracając do dziobu to ma on inny kształt niż Zvezda, również jakby za krótki, ale może to być jedynie złudzenie, zobacze jak skleję i porównam z innym Su 27. Malowanie zaproponowane, całkiem ciekawe, ale zestaw nie pozwala na wykonanie Su 27 sea flakiera (su 33) więc kalki się nam nie przydadzą. Postanowiłem osobiście zrobić z tego modelu wersję w malowaniu SKM... I tu moja prośba... czy ktoś może wie czy można kupić kalki z cyframi w takim kroju jak na zdjęciu? Bo na kalki to raczej nie mam co liczyć, przeszukałem neta i nic... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Kolejny bezsensowny model Italeri. A szkoda, bo dobry SeaFlanker w 72 sprzedawal by sie jak woda. Jak na razie "najblizszy" do SeaFlankera jest Su-35 7240 Zvezdy ale tez wymaga sporo pracy :-) Ale o to chyba chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 "najblizszy" do SeaFlankera jest Su-35 7240 Zvezdy Nie, no chyba raczej su 33 zvezdy jest bliższy sea flankiera... ale modele zvezdy też mają wypukłe linie podziału więc szału nie ma... tylke że jak pisałem kształt kadłuba jest bardziej poprawny, nie znaczy idealny... ps: odnośnie wersji SKM nikt nie odpowiedział więc raczej nie ma szans na cyfry w tej czcionce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Moim skromnym zdaniem ten model nie długo przejdzie do historii ,Panowie ze dalekowschodniej strony mocy się oto postarają a konkretniej hobby boss . A moim zdaniem model ze zvedy to kompletny syf ale może coś da się z niego zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 ze zvedy to kompletny syf No toś mnie uraził na wskroś ... ;) No może idealnie nie jest, ale konia z rzędem temu co znajdzie airfixa do kupienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Su-35 ma w miarę prawidłowy ksztalt kadłuba w miejscu przednich skrzydełek czego brakuje pozostalym pseudo sea flankerom a co jest najtrudniejsze do poprawienia. Na tym jego zalety sie kończą :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 aqws99 wybacz to moja osobista dygresja ,jak go zobaczyłem w twoich zakupach to się powstrzymałem (chyba ???) moim zdanie to że ma wypukłe linie i niespasowane części wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Su-35 ma w miarę prawidłowy ksztalt kadłuba w miejscu przednich skrzydełek No przecież Su 33, su 35 i su 37 zvezdy mają ten sam kadłub w zestawie... TomaszDudek ... nie no żartuję, masz rację modele delikatnie mówiąc pozostawiają wiele do życzenia, ale będę powtarzał jak mantrę ,,z braku laku... " ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 aqws99 Według mnie za 30 zł lepiej kupić na omatkoaletudrogo (allegro) model magicznej firmy kitech w skali 48 to kopia academy nio chyba że jesteś konserwatysta i preferujesz wyłącznie uniwersalna i ponadczasową skale 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 (edytowane) aqws99 - No przecież Su 33, su 35 i su 37 zvezdy mają ten sam kadłub w zestawie... Nie całkiem, tylko 35 i 37 A co do Su-27 Aifixa to bywa czasami tu http://www.modelsforsale.com/catalog/product_info.php?products_id=166156 ale mnie samoloty "naziemne" nie kreca Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 No przyznam, że Su 33 od zvezdy nie widziałem, bo jest niedostępny ... czyżby był to przepak od italeri w tym przypadku?? w skali 48 No mam kolekcję Su w 1:72 ... ale academy 1:48 włąśnie się przymierzam, Kitecha nie kupię bo choć to kopia to oni mają talent aby zabić nawet najlepszy model... w dodatku mam wrażenie, że kopiowanie w wykonaniu tej firmy nie jest do końca legalne, a ja piractwa wspierać nie będę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 aqws99 Ja tam nie wiem ale 70 zł robi mi różnicę wiadomo wymaga więcej pracy ale efekt powinien być podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 No przyznam, że Su 33 od zvezdy nie widziałem, bo jest niedostępny ... czyżby był to przepak od italeri w tym przypadku?? nie żałuj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Więc mówisz i masz (zawsze inny znajdzie tam gdzie najbliżej masz) http://www.zvezda.org.ru/?nav=1&p=2&set=7207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Więc mówisz i masz Nie wiedziałem, ze na ich stronie są inboxy ... Tak więc wygląda mi to na dziwną kombinację ... poprostu do modelu su 27 zvezdy dodali dodatki (skrzydełka) od italeri na dodatkowej ramce... najwyraźniej jeszcze wtedy nie mieli dostępu do formy kadłubu jaki ma zestaw su 35/37 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 aqws99 Inboksy są owszem ale tylko na radzieckojęzycznej stronie choć ja ruskiego ni w ząb nie kumam to jakoś się tam poruszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Te kitajskie Su-27 w 1/48 to napewno nie kopie Academy, zupełnie innych podział technologiczny. Co do Airfixa to jest też tragiczny jeśli biega o spasowanie elementów. Trumpeter ma w zapowiedziach Su-27 i Su-27 UB w 1/72 można poczekać... Radzieckojęzyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 28 Grudnia 2008 Share Napisano 28 Grudnia 2008 Miałem Su-35 produkcji firmy Zhengdefu w skali 1:48 i powiem jedno.Nie kupować,chyba że ze względu na cenę.Za niskie stateczniki pionowe i kupa innych błędów. http://www.flankers-site.co.uk/su27surv.htm <---tu jest lista prawie wszystkich modeli Su-27 i pochodnych z wyszczególnionymi wadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss230 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 ze zvedy to kompletny syf No toś mnie uraził na wskroś ... ;) No może idealnie nie jest, ale konia z rzędem temu co znajdzie airfixa do kupienia... Witam i proszę: http://cgi.ebay.co.uk/AIRFIX--SUKHOI--SU-27--FLANKER-B---1%2F72-sealed_W0QQitemZ310125965507QQcmdZViewItemQQimsxZ20090304?IMSfp=TL090304127003r18228 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Na pewien czas można zapomnieć o starych modelach Su-27 w 72. Oprócz wspomnianego już Trumpetera niedługo ma się pojawić nowy Su-27 ICM. Będzie wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Witam i proszę ... no już sobie go odpuszczę, oststnio dzięki uprzejmości kolegi z naszego forum odkupiłem wersje ub hellera, a teraz już czekam na trumpka... Andzin masz jakieś info z netu o tym z ICMu?? Niektóre ich modle nawet niezłe, oby tylko nie dali nam jakiegoś starego przepaka (czyt. zvezdy.italki) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 aqws99 - Niestety nic pewnego, poza tym, że wypraski mają być nowe, no i że mają być niedługo (cokolwiek by to miało znaczyć ). Biorąc pod uwagę, jak wygląda choćby ich nowy Mig-25, to model może być niezły, ale obawiam się o podział technologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Mig-25, to model może być niezły, ale obawiam się o podział technologiczny. No mig 25 i 31 jest pocięty we wszystkich kierunkach ;) ... no ale narobiłeś mi ,,smaka" na tańszego su 27 niż ten któy z pewnością wyda trumpeter... a co do tego chińskiego tworu? są jakieś fotki? na ich stronie nic konkretnego nie znalazłem ;( mogli by choć datę premiery podać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 W moich starych kościach trzeszczy, że prędzej niż Trumpeter na powietrzu pojawi się ICM ... mam nadzieję Strona Trumpetera nie jest zbyt dobrym źródłem informacji o ich nowościach. Często pierwsze fotki wyprasek pojawiają się na stronie IPMS Filipin, ale póki co niczego tam na temat Su-27 nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Jeżeli chodzi o MiGa-25PD z ICMu to został on trochę zmodyfikowany w stosunku do wyjściowego modelu Condora. Poprawiono linie podziałowe oraz w jednym miejscu z tyłu kadłuba jest "grubsza" zmiana. Jeżeli chodzi o Su-27 z ICMu to reklamowany jest jako najdokładnieszy i najbadziej hipa-hajpa model Su-27 w skali 1/72. W sieci nawet już jest artbox pudła. Na ostudzenie gorących głów dodam, że zapowiedzi zapowiedziami a model jest bardzo daleko w polu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi