RadekZ Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Cześć, Ten samolot mi się nie podoba, nie wiem, dlaczego w ogóle kupiłem ten model (a robiłem to na trzeźwo ), pewnie łatwo nie będzie, zapewne coś schrzanię, więc... go spróbuję ulepić Z dodatków maski, drukowane koła i fotele pilotów (jakoś randomowo to dobierałem) od IBG. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Jest brzydok to fakt, ale dawaj warsztat. Jestem ciekawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia Pierwsze koty za płoty, wystrugałem co się dało z kokpitu + parę różnych elementów, które mogłem bez kombinowania na początku. Nie zwróciłem uwagi, że w dodatkach 3D jest ten element z kołem trymera (o ile dobrze kojarzę) i przykleiłem plastikowy z zestawu. Zobaczę jeszcze, czy da się go jakoś bezboleśnie usunąć i zastąpić, ale w razie czego zostawię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) Fotele + koło trymera(?) z zestawu wydruku 3D zainstalowane. Nie obyło się bez strat. Fotele straciły po nóżce, a od koła katapultowały się też drobne elementy, które zastąpiłem oryginalnymi. Musiałem też oderwać boczny panel przy lewym siedzeniu, bo fotel się nie mieścił... trzeba tam będzie "pocienkować" plastik. Same fotele prezentują się bardzo ładnie, ciekaw tylko jestem, czy uda mi się pomalować te wszystkie detale Przy okazji, mam pewne pytanie - instrukcja od IBG sugeruje RLM23 (czerwony) jako kolor płóciennych elementów w środku (czyli całe burty, sufit). Co prawda samo użycie tego RLM23 jest dla mnie trochę kontrowersyjne, ale zakładając, że IBG dobrze zrobiło "risercz", to czy mogę tu użyć np. koloru jak red primer dla niemieckiej panterki? (np. C175 hataki) - kolor wydaje się być bardzo podobny. Edytowane 17 Stycznia przez RadekZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi