marek d Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 "zawodowcy" używają taśmy Tamiya, nie ma co oszczędzać na inne wynalazki. Szkoda nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 chrome yellow to jakiś błyszczący żółty? Matowy, żółtozielony kolor, występuje w masie odcieni niestety, więc nie ułątwia to wyboru. Z tego co pamętam, to wcale nie była farba, tylko rodzaj podkłądu zabezpieczającego czy cuś w tym stylu... Niech się może jakiś znawca amerykanów wypowie! A taśma tamiyi faktycznie bije na głowę wszystko, z czym do tej pory się spotkałem, jest po prostu przyjazna użytkownikowi.... choc czasami faktycznie wystarcza zwykła taśma malarska. Jak się okazało, nie tym razem, współczuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Only Tamiya, a do takich nieco łukowatych, ostrych przejść od taśmy polecam niebieską 3M. Jednym odcinkiem można na płaskim zamaskować koło o średnicy około 7cm. Przydatna sprawa w momentach kiedy taśma Tamiya się na nierównościach nie układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Matowy, żółtozielony kolor, występuje w masie odcieni niestety, więc nie ułątwia to wyboru. Z tego co pamętam, to wcale nie była farba, tylko rodzaj podkłądu zabezpieczającego czy cuś w tym stylu... Polecam Humbrol 81. Ma prawidłowy odcień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki Panowie! Muszę poczekać niestety do jutra, obdzwoniłem sklepy w stolycy i remamenty dzisiaj robią I chyba dokupię mu kolegę do towarzystwa-Zero. Może mała kolekcja latadeł znad Pacyfiku? I fotki z wypadku. tu było jeszcze dobrze: tu już nie : Nic dziwnego. W takich warunkach musiałem pracować (ku uciesze żony-aż mi fotkę pstrykła): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi