marek d Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 "zawodowcy" używają taśmy Tamiya, nie ma co oszczędzać na inne wynalazki. Szkoda nerwów. Cytuj
LordDisneyland Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 chrome yellow to jakiś błyszczący żółty? Matowy, żółtozielony kolor, występuje w masie odcieni niestety, więc nie ułątwia to wyboru. Z tego co pamętam, to wcale nie była farba, tylko rodzaj podkłądu zabezpieczającego czy cuś w tym stylu... Niech się może jakiś znawca amerykanów wypowie! A taśma tamiyi faktycznie bije na głowę wszystko, z czym do tej pory się spotkałem, jest po prostu przyjazna użytkownikowi.... choc czasami faktycznie wystarcza zwykła taśma malarska. Jak się okazało, nie tym razem, współczuję... Cytuj
Lucas HS Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Only Tamiya, a do takich nieco łukowatych, ostrych przejść od taśmy polecam niebieską 3M. Jednym odcinkiem można na płaskim zamaskować koło o średnicy około 7cm. Przydatna sprawa w momentach kiedy taśma Tamiya się na nierównościach nie układa Cytuj
artoor_k Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Matowy, żółtozielony kolor, występuje w masie odcieni niestety, więc nie ułątwia to wyboru. Z tego co pamętam, to wcale nie była farba, tylko rodzaj podkłądu zabezpieczającego czy cuś w tym stylu... Polecam Humbrol 81. Ma prawidłowy odcień... Cytuj
mart72 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Napisano 2 Stycznia 2009 Dzięki Panowie! Muszę poczekać niestety do jutra, obdzwoniłem sklepy w stolycy i remamenty dzisiaj robią I chyba dokupię mu kolegę do towarzystwa-Zero. Może mała kolekcja latadeł znad Pacyfiku? I fotki z wypadku. tu było jeszcze dobrze: tu już nie : Nic dziwnego. W takich warunkach musiałem pracować (ku uciesze żony-aż mi fotkę pstrykła): Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi