Jump to content

SCANIA R 500

Messer
 Share

Recommended Posts

Na prośbę jednego z kolegów pokazuje zdjęcia mojej pierwszej w życiu ciężarówki- SCANIA R 500.

Model zrobiony dawno temu. Robiłem go/ją razem z Tatą, który zajmował się elektryką. Bardzo miło wspominam ten czas, i z racji tego ni poprawiam modelu

Model posiada pełne podświetlenie, a więc światła przód ( postojowe, długie, halogeny) tył ( normalne, stop, cofanie ) oraz migające kierunkowskazy z funkcją awaryjnych ( mogą też migać osobno tzn albo lewa strona albo prawa), podświetlenie wnętrza kabiny ( na czerwono )

Poza tym model posiada wiele błędów ( srebrne poduchy z tyłu )

Fotki ciemne, bo powłoka lakiernicza jest śmiechu warta ( malowany sprayem, bardzo grubo)

Uwaga oglądasz na własną odpowiedzialność

b5c22c8ad30c3da8med.jpg

c843ac8de4da723cmed.jpg

c3978da0318ba020med.jpg

fceb761a70b185f3med.jpg

e0d933037f5eec29med.jpg

c49cd0118049c130med.jpg

ca708fb9c14d9afemed.jpg

panel sterowania światłami

9ca1e923b15f50abmed.jpg

zewnętrzne dolne światła są żółte...

a377e05288fd375amed.jpg

Kurczę nie ten temat... Proszę Admina o przeniesianie tematu do galerii...

Za pomyłkę przepraszam.

Pozdrawiam

Messer

Nie no szacuneczek Bardzo ładny kolorek kabiny. Widać pierwszy truck ,a nie pierwszy model (?) Najbardziej co rzuca się w oczy to te czerwone obicia foteli ,według mnie trochę nie pasują .Kiedyś jak Byś chciał poprawiać coś przy ''erce'' to pomaluj lampy na odpowiedni kolor Nie ma się czego wstydzić ,bo model naprawdę zacny

Pozdrawiam.

Osobiście zdjęcia widzę teraz jak i wczoraj heh.

Parę słów o modelu : Wygląda interesująco, oczywiście lakier bardzo ładny i wydaje się ładnie położony i zapewne tak jest. Co do oświetlenia to tylko nie podoba mi się z tyłu wygląda trochę "zabawkowo" .

Pozdr. Krystian

Cóż, tak jak pisałem model dawno robiony. Światła z tyłu maiły być przezroczyste ( taki lekki tuning). Co do panelu sterowania to były to wtedy najmniejsze zintegrowane przełączniki jakie znalazłem

Dzięki za opinię

Tak jak napisałem wcześniej wstawiłem ten model tylko ze względu za prośbę jednego z forumowiczów i tylko dlatego, że ma podświetlenie

Cała reszta to totalna prowizorka, zresztą widać na zdjęciach...

Pozdrawiam

Messer

Dziękuję , model jendak nie jest taki zły, może i ma parę błędów poduchy czy brak kierunków [malowanie przód] ale podoba mi się, lakier nie jest zły, szpeci ten panel przełączników oraz wewnątrz ramy listwa zakrywająca elektrykę [kable ?].

reasumując drugą Scanie zrobisz lepiej .