Messer Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Na prośbę jednego z kolegów pokazuje zdjęcia mojej pierwszej w życiu ciężarówki- SCANIA R 500. Model zrobiony dawno temu. Robiłem go/ją razem z Tatą, który zajmował się elektryką. Bardzo miło wspominam ten czas, i z racji tego ni poprawiam modelu Model posiada pełne podświetlenie, a więc światła przód ( postojowe, długie, halogeny) tył ( normalne, stop, cofanie ) oraz migające kierunkowskazy z funkcją awaryjnych ( mogą też migać osobno tzn albo lewa strona albo prawa), podświetlenie wnętrza kabiny ( na czerwono ) Poza tym model posiada wiele błędów ( srebrne poduchy z tyłu ) Fotki ciemne, bo powłoka lakiernicza jest śmiechu warta ( malowany sprayem, bardzo grubo) Uwaga oglądasz na własną odpowiedzialność panel sterowania światłami zewnętrzne dolne światła są żółte... Kurczę nie ten temat... Proszę Admina o przeniesianie tematu do galerii... Za pomyłkę przepraszam. Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechanik Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Bardzo ładna ta scania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szupek Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 To nie jest galeria tylko warsztat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted December 28, 2008 Author Share Posted December 28, 2008 szupek napisałem na samym końcu że się walnąłem z działem i proszę o przeniesienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szupek Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 W takim razie przepraszam nie zauwazyłem bo byłem w lekkim szoku po oglądnieciu modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 No ładna Scania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek13 Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Scania świetna zwłaszcza fajny efekt z tymi lampami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Nie no szacuneczek Bardzo ładny kolorek kabiny. Widać pierwszy truck ,a nie pierwszy model (?) Najbardziej co rzuca się w oczy to te czerwone obicia foteli ,według mnie trochę nie pasują .Kiedyś jak Byś chciał poprawiać coś przy ''erce'' to pomaluj lampy na odpowiedni kolor Nie ma się czego wstydzić ,bo model naprawdę zacny Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gierłoś Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 WoW model fajny . Szkoda,że nie widze fotek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted December 28, 2008 Author Share Posted December 28, 2008 Pierdo*&^^y fotosik... są jakieś problemy na serwerze, jak przeglądam forum to widzę że nie tylko ja mam takie problemy), mam nadzieję, że zdjęcia się pokażą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Messer wstawiaj na http://imageshack.us/ A tak to scania fajna, nakręć krótki filmik, jak to wszystko działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eKrystian Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Osobiście zdjęcia widzę teraz jak i wczoraj heh. Parę słów o modelu : Wygląda interesująco, oczywiście lakier bardzo ładny i wydaje się ładnie położony i zapewne tak jest. Co do oświetlenia to tylko nie podoba mi się z tyłu wygląda trochę "zabawkowo" . Pozdr. Krystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko95 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 te sterowanie światłami co masz koło koła zapasowego to chyba nadało by się do hds-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted December 29, 2008 Author Share Posted December 29, 2008 Cóż, tak jak pisałem model dawno robiony. Światła z tyłu maiły być przezroczyste ( taki lekki tuning). Co do panelu sterowania to były to wtedy najmniejsze zintegrowane przełączniki jakie znalazłem Dzięki za opinię Tak jak napisałem wcześniej wstawiłem ten model tylko ze względu za prośbę jednego z forumowiczów i tylko dlatego, że ma podświetlenie Cała reszta to totalna prowizorka, zresztą widać na zdjęciach... Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Dziękuję , model jendak nie jest taki zły, może i ma parę błędów poduchy czy brak kierunków [malowanie przód] ale podoba mi się, lakier nie jest zły, szpeci ten panel przełączników oraz wewnątrz ramy listwa zakrywająca elektrykę [kable ?]. reasumując drugą Scanie zrobisz lepiej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts