kzugaj Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Aircraft flown by Squadron Leader "Johnny" Plagis, No.126 (Persian Gulf) Squadron, Royal Air Force Harrowbeer, Devon, England, July 1944. Model w zasadzie prosto z pudła, jedynym dodatkiem były lufy do Hispano od Master Model AM-24-021 i maski od CT Scale Model. Model malowany farbami SMS: PL100 British Interior, PL77 Forest Green, PL86 Ocean Grey, PL108 Medium Sea Grey. Kilka kolorów Tamiya, a detale w kokpicie malowane markerami AK Real Colors. Kokardy, stencile i litery kodowe to zestawowe kalki. Tak wiem można było dodać przewody w komorze silnika ale to jest chyba najsłabszy element tego zestawu. Trzeba się było troche nagimnastykować aby wpasować silnik z ramą i innymi elementami tak jak jest a próba zamknięcia silnika byłaby wyzwaniem bo na sucho ciężko było uzyskać prawidłowy kształt. Nity i linie podziału są bardzo widoczne w tym modelu więc robienie washa było zbędne. Oto i on 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Lusterko mu się odkleiło, temu Spitfiru . No i za za mało brudzenia jak na tak wielki model, tutaj już się nic nie ukryje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakeplisken Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Godzinę temu, kzugaj napisał: Nity i linie podziału są bardzo widoczne w tym modelu więc robienie washa było zbędne ? Troche niespojny ten model.Nie pokazales spodu .Pieknie zrobione wydechy,ale za wydechami to juz tylko na szybciora -jednokolorowo pastelami ,to samo okopcenia po km-ach.Pokrywy na kokardach,po calosci w srebrze,pasy inwazyjne od linijki, w kabinie czysto,I ladnie i brzydko .Merytorycznie nie wnikam .Sorry ale chyba za bardzo chciales skonczyc.Odczucia wiec mam ambiwaletne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Lusterko Jest tylko w transporcie odpadło a zauważyłem jego brak jak wstawiałem zdjęcia. Co do brudzenia tudzież okopceń jak znajdę wenę to popracuje nad nimi. Na zdjęciach wygląda to inaczej niż w rzeczywistości. Edytowane 1 Lutego przez kzugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego A Tobie podoba się to jak ten model się prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi