Moses Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu (edytowane) Tigercat nabiera mocy prawnej, a ja biorę się za najlepszy zestaw UH-1Y w skali 1/72, od chińskiego Dream Modela. Moja krótka recenzja na forum Model wzbogacę o kalki 3D Kelika, oraz maski Clear Propa. Model rozpocząłem przewrotnie od kokpitu. Przerobienia wymagała tylna ściana przedziału desantu, także rozdzielilem na poszczególne elementy oryginalna blaszkę. Nakleilem na płytke 0,25, wycinałem, wyryłem linie paneli, prezentowałem (i tak nie będzie widać) i wkleiłem wygląda to, jak mawiał moja córka So so. Fotele i deska rozdzielcza są wsadzone na sucho. Następnie na kadłubie zaznaczyłem elementy do usunięcia. Czyli widoczne miejsca po wypychaczach, czy drzwi przedziału desantowego. Bo planuje go zrobić, otwartego, bez drzwi. Edytowane 20 godzin temu przez Moses 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Dla odmiany wiatraczek? Oglądamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Tak, dawno nie robiłem, poza tym trzeba zupdateowac kolekcje Hueyow;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Jakiś czas temu Dream model obiecał zrobić poprawiony UH-1Y. Moze warto poczekac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Naah, widzę że z tych poprawk to Odsuwane drzwi, poprawiony wysiegnik uzbrojenia, i dodane figurki pilotów. Wnętrze dalej skopane, tak samo jak i geometria modelu (za wąski kadłub). A drzwi i tak nie planowałem montować, z uzbrojeniem jeszcze nie wiem. Nie mam na fotkach maszyny z HMLAT-303 w tym malowaniu (Hi-Vis) z podwieszeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu (edytowane) Edytowane 16 godzin temu przez Mitrandir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu U mnie w planie był desantowy z m240 w drzwiach kabiny : ale moja cierpliwość do tego modelu się skoczyła więc i on skończył niezbyt dobrze...ps.jak by cos to mam drzwi przesuwne z uh1n italeri skopiowane w żywicy, moge poratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu Dziękuję drzwi nie będzie, tak samo jak podwieszeń (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi