Jump to content

Volvo VN780

zbiegu
 Share

Recommended Posts

Witam zakładam swój pierwszy wątek warsztatowy praktycznie w połowie budowy, ale lepiej późno niż wcale, na pierwszy ogień poszło podwozie jest praktycznie skończone jeszcze tylko poprzemalowywać kilka drobnych elementów żeby się troche od ramy odróżniały i tyle. Teraz zdjęcia:

DSC00006%20%281%29.JPG

DSC00011%20%281%29.JPG

DSC00012%20%281%29.jpg

DSC00013.JPG

DSC00014%20%281%29.JPG

DSC00015%20%281%29.JPG

a zapomniałem dodać że podwozie jest w takim stanie od lata 2006 i stało sobie do tej pory spokojnie w oczekiwaniu na lepsze czasy więc jest troche przykurzone

Korzystając z wolnego czasu udało mi się pomalować w tym tygodniu pokrywę silnika a kabina jest już też w połowie malowania narazie wygląda to tak:

DSC00004%20%281%29.jpg

DSC00005%20%281%29.JPG

DSC00010%20%281%29.JPG

dół kabiny jest po pierwszej warstwie lakieru jeszcze przed szlifowaniem także widać kilka przyklejonych "baboli" góra kabiny będzie pomalowana na taki sam niebieski jak panele boczne, co do wnętrza to bedzie napewno jasnoszare jeszcze tylko nie wiem jakiego koloru dodatki będą w środku, decyzja zapadnie w najbliższym czasie i narazie kończąc jedno zdjęcie przedstawiające ciągnik w komplecie z naczepą ( też zresztą nieskończoną ) dla ogólnego pojęcia jak to ma według mnie wyglądać:

DSC00003.jpg

Fajna VN'ka się szykuje . Fajnie prezentuję się szary kolor na ramie Mi osobiście do gustu nie przypadły tylne felgi ,ale wiadomo o gustach się nie dyskutuję

Pozdrawiam.

miqs Pasują ale do starszych modeli nie wiem Macka albo jakiegoś innego "kowbojskiego" US truck. Ja się na nich w ogóle nie znam. Ale nowa VN'k powinna mieć nowe koła( felgi bo felga z oponą to koło)