tojarro Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu (edytowane) Jako, że to prawie nowość postanowiłem podzielić się kilkoma zdjęciami gotowego modelu. Zestaw to typowy Trumpeter choć jest oznakowany jako I LOVE KIT. Nie jest to stary USS Sulivans ale jakość detali jest nie równa. Jedne, jak artyleria główna prezentują się ciekawie, drugie, jak 40 mm Boffors - na odwrót. Model buduje się dobrze choć instrukcja nie jest dokładna, system montażu drobnych elementów niezbyt udany a tablica barwna wymaga korekty. Pierwszy z problemów na jaki musiałem rozwiązać to malowanie. Publikacja z serii Super Drawings in 3D ma niewłaściwe malowanie co niejako potwierdził autor rysunków w korespondencji prywatnej. Po zagłębieniu tematu oraz pomocy naszego forum do malowania pokładu oraz kadłuba stworzyłem miksturki z farb Mr Hobby. kingfisher Dzięki. W modelu wymieniłem artylerię lekką: 40 mm to zestaw FiveStars, 20 mm to HS Models, tratwy i mocowania: zestaw Eduarda + Fivestars, wymieniłem nieciekawe lufy artylerii głównej na te od Mastera. Celownik MK51 to Heavy Hobby a węże i pompy strażackie oraz koła ratunkowe to zestaw HS Models. Bardzo pomocny i nieoceniony jest dołączony zestaw fototrawiony. Trochę szkoda, że relingi główne nie są spersonalizowane pod okręt a uniwersalne. Do tego trochę drucików, linek i gotowe. Kiedyś - przy okazji muszę ogarnąć wymianę Kingfishera - ten w zestawie jest koszmarny. Edytowane 10 godzin temu przez tojarro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu Model super. .Brawo . Podoba mi się. Nie brałem go pod uwagę ale patrząc jak się prezentuje pewnie zmienię zdanie. Ps. Niedługo stworzymy sobie w galerii nowy temat "Niszczyciele 2 wojny światowej" Tylko miejmy tak ze 20 by było co pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 8 godzin temu Autor Share Napisano 8 godzin temu 16 minut temu, cdarek napisał: Model super. .Brawo . Podoba mi się. Nie brałem go pod uwagę ale patrząc jak się prezentuje pewnie zmienię zdanie. Ps. Niedługo stworzymy sobie w galerii nowy temat "Niszczyciele 2 wojny światowej" Tylko miejmy tak ze 20 by było co pokazać Mi pasuje, bo właśnie robię niszczyciele. Ja dorzucę pięć dodatkowych. Może szybko uzbiera się 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu to do 20 brakuje nam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu (edytowane) Śruby założone odwrotnie, model do kosza Przy tak mało atrakcyjnym wizualnie malowaniu zdecydowanie warto było sie trochę tym kolorem pobawić. No ale wstawiłeś galerię, więc +50 do respectu, no i przenosze Cie z kategorii teoretyk ( do eksterminacji ) do kategorii MODELARZ, a to od razu brzmi dumnie Następnym razem probonuje jednak w warsztacie pokazac jakies fotogramy, nawet kiepskie, będzie materiał do jakiejś dyskusji lub innej fspółporady, nie koniecznie takiej w galerii. Edytowane 5 godzin temu przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Szydercza Gała napisał: zdecydowanie warto było sie trochę tym kolorem pobawić. Jest tu trochę rozjaśnień, jakiś suchy pędzel (tak sądzę)... Co byś jeszcze dodał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oko Napisano 40 minut temu Share Napisano 40 minut temu Podoba się dobra robota. Mam uwagę zapytanie czy zawieszka koła ratunkowego powinna być w kolorze tegoż koła . Co do farby jaką był pokryty oryginał czytałem że z powodu pigmentu farba miała tendencje nierównomiernego blaknięcia . Firmy za mało uwagi poświęcają detalom kadłuba poniżej linii wodnej . No ale to detal przecież go nie widać . Te relingi z falszburtą to trochę szpecą , ale w tej skali musi być kompromis . Ładny model i ładnie zrobiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi