D.Beck Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Jakąś lampę pewnie wystrugam, ale którą? Tego jeszcze nie wiem. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 No to Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz robić wytwornice acetylenową czy do lamp elektrycznej dorobić do motocykla prądnice, bo w idyku był iskrownik firmy DIXI, który dawał tylko iskrę na swiece . Chyba zrobię Ci konkurencję , bo tak mi się Twoja robota bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Piękna robota Jestem pełen podziwu ,wykonanych pracy przy budowie motoru Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Dzięki Wam za uznanie mojej dotychczasowej pracy. To bardzo budujące. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti70 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Te zdjęcia Indiany z koszem to chyba przedstawiają oryginał ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Te zdjęcia Indiany z koszem to chyba przedstawiają oryginał ??? Oczywiście kolego Mateuszu! Nie inaczej. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 No i brakuje kluczyka do skrzyneczki Natomiast ciekaw jestem jak Darku zrobisz sztywne cięgła , no i lampę karbidową to jest to co nadaje pojazdom z tamtego okresu smaczku. Sztywne cięgła to pikuś. Najgorsze jest to coś przy kierownicy do wykonania: Pozdrawiam Dariusz beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Kuuuurdeee ja się boję samolot od podstaw robić a tu takie cuda...REWELACYJNA ROBOTA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Czysty majstersztyk!! Mam pytanie, z czego zostały wykonane żarówki do reflektorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 To coś, to sygnał elektryczny, ale tylko w wersji z prądnicą, natomiast z karbidówką to pasowałby sygnał akustyczny na przykład, firmy"KLAXON"napędzany ręcznie, a dzwięk tego urządzenia przypomina ryk krowy na polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 To coś, to sygnał elektryczny, ale tylko w wersji z prądnicą, natomiast z karbidówką to pasowałby sygnał akustyczny na przykład, firmy"KLAXON"napędzany ręcznie, a dzwięk tego urządzenia przypomina ryk krowy na polu Andrzeju nie o to coś mi chodzi. Myślałem o tych "podpórkach" przy kierownicy. Wygląda mi to na to, że to coś przenosi obrót z manetki na sztywne cięgna. Pozdro - Darek Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Dawno nie zaglądałem - a trzeba było. Ładnie sobie poczyniasz Dariuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Czyli chodzi Ci o tak zwane przeguby kardana? Ja jednak wierze w Ciebie, że poradzisz sobie i z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Wicio1d, ze szkła, stali i wolframu:). Swoją drogą to naprawdę nieźle świadczy o Darku skoro ludzie mylą zdjęcie prawdziwej maszyny ze zdjęciem modelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti70 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Ludzie wcale nie mylą zdjęć modelu z oryginałem ,bo ludzie widzieli te zdjęcia jeszcze zanim powstała koncepcja budowy tego modelu. A z resztą widziałem ten model w na własne oczy . PS. Z Darkiem znam się ponad 20 lat i jesteśmy z jednego klubu , który razem zakładaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matti70 Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 A i jeszcze jedno , zapraszamy na nasz festiwal 13-14-06 2009,pewnie będzie można na żywo obejrzeć Indiana Informacje na stronie www.kkm97.fm.interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 A i jeszcze jedno , zapraszamy na nasz festiwal 13-14-06 2009,pewnie będzie można na żywo obejrzeć IndianaInformacje na stronie www.kkm97.fm.interia.pl No właśnie,ja jako organizator wspomnianej wyżej imprazy przypominam wszystkim o konieczności i obowiązku stawienia się na naszej imprezie. Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Ludzie wcale nie mylą zdjęć modelu z oryginałem ,bo ludzie widzieli te zdjęcia jeszcze zanim powstała koncepcja budowy tego modelu. A z resztą widziałem ten model w na własne oczy .PS. Z Darkiem znam się ponad 20 lat i jesteśmy z jednego klubu , który razem zakładaliśmy. I wypiliśmy mrze wódki i innych siarczanów Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Czyli chodzi Ci o tak zwane przeguby kardana?Ja jednak wierze w Ciebie, że poradzisz sobie i z tym. No tak właśnie o te przeguby. Zrobienie tego czegoś będzie cholernie ciężkie Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 No tak właśnie o te przeguby. Zrobienie tego czegoś będzie cholernie ciężkie Dariusz Beck Pomogę Ci duchowo - Dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Dzięki Tommi! Pare ćwiczeń Jogi, kilka mantr zanucę i biorę się do roboty Pozdrawiam - Dariusz Beck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Ludzie wcale nie mylą zdjęć modelu z oryginałem ,bo ludzie widzieli te zdjęcia jeszcze zanim powstała koncepcja budowy tego modelu. I musisz przyznać, że to jedyny powód. Ja sam oglądając zdjęcia na Kartonworku spokojnie dałbym się przekonać, że to zdjęcia oryginałów. Panie Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.Beck Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Witaj kolego ArmiA! Na kartoworku najlepiej wygląda DOT-BRADSHAW, Humber i Daimler. Myszę przyznać, że bardzo lubię te modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi