Kacperek315 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Jak wcześniej się wypowiadałem i ja wystartuję w konkursie. Będę sklejał mój ulubiony pojazd z II wojny światowej, a dokładnie Jeep-a Willys-a od Italeri. To ten model i In-box: To co leży na instrukcji w folii to części przezroczystego plastiku (na razie ich nie wyjmowałem dla bezpieczeństwa). Model wzbogacę o figurki od Mini Art-a: Do modelu dodam trochę części z tego zestawu: a dokładniej zapewne zamienię karabin maszynowy, fotki jego nienaruszonych części: I dodam nieco karnistrów od Italeri z tego zestawu, zapewne użyję tylko tych co zaznaczyłem: No to na tyle, kiedy ruszę z budową? Może dzisiaj, się zobaczy. Troche spóźniony mój start, ale lepiej późno niż wcale. Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No to zapowiada sie wypasiony Jeep'ek , pełna opcja, full wypas Do czego służy ten wysięgnik z przodu pojazdu Jest taki w skali 1/24, 1/25 Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Do czego służy ten wysięgnik z przodu pojazdu Do ochrony załogi przed rozwieszonymi w poprzek drogi drutami, np kolczastymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, Fajny model, na wojskowych się nie znam, ale będe oglądał twoją relacje Bardziej w cywilnych robie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 np kolczastymi. Najwięcej przypadków to struny z fortepianu, kolczasty by zauważyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Najwięcej przypadków to struny z fortepianu, kolczasty by zauważyli Mała pomyłka, widać mało jeszcze wiem, ale dzięki za przydatną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No widzę, że kolejny aliant... Będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Extra będę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Super, a blaszek żadnych nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Szczerze nie warto pakować kasy w blaszki dla tego modelu... większość części można zrobić z alu blaszki. Kacperek315 będziesz robił wersję rozpoznawczą, czy "zwykłą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 (edytowane) Super, a blaszek żadnych nie będzie? Jak na portfel licealisty i tak dużo wydałem. Kacperek315 będziesz robił wersję rozpoznawczą, czy "zwykłą"? Nad tym się jeszcze zastanawiam. Edytowane 1 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 To jest jakaś nowa forma, czy "stary" model z nową częścią np. przecinka do drutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 To jest jakaś nowa forma, czy "stary" model z nową częścią np. przecinka do drutów? dopóki Cię "szlaban" w łeb nie strzeli, nie dojrzy?i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Nie rozumiem Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Wzajemnie,"szukaj"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Eh..... To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Eh..... To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon. Tak właśnie jest, wypraski te same, ale powiem, że więcej śladów po wypychaczach jest niż w poprzednich modelach Willys-a tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 No to powracam ze zdjęciami co się na froncie mojego warsztatu wyprawia. Ogólny widok jeep-a, ale jeszcze będę doklejał części przed malowaniem: I części silnika, niektóre jeszcze nieoszlifowane i niezaszpachlowane ale dzisiaj to zrobię: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Zamierzasz poprawiać jeepa?? jeśli masz ochotę to dorób zamki do schowków z tyłu, no i same schowki pod błotnikami ( wbrew pozorom są widoczne ) A jak narazie idzie ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Zamierzasz poprawiać jeepa?? No zamierzam, ale nie wiem dokładnie na co mam zwrócić uwagę. A z tymi schowkami to co mam poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Pod klapką schowka wywierć małą dziurkę ( 0,3 )a potem zrób "fazę" wiertłem 0,5 i wstaw drucik 0.3 tak żeby delikatnie wystawał z powstałego lejka. ( faza to stworzenie lejka wokół otworu). No i od spodniej strony musisz przykleić sam schowek ( pasek blaszki alu w takim kształcie \_ ) Jak chcesz to na maila wyślę ci zdjęcia jak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 No to juz mniej więcej rozumiem co mam zrobić. Poszukam dzisiaj trochę fotek w necie, ale nie zyczę sobie powodzenie. Jakbys mógł to prześlij mi odpowiednie zdjęcia na mail-a. Dziękuję za pomoc, bo gdyby nie ta rada to bym ten schowek przeoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Witam, na razie jakoś wolno mi idzie, bo zajmuję się własnymi przeróbkami, ale żeby było zgodnie z regulaminem co do dokładania innym części do modelu zamienię to coś (na zapasowe koło), na takie coś z zestawu Comando Car, bo mi zostało. Zaznaczone na czerwono będę odcinał. a zamienię na to, bo dzięki temu będzie trochę lepiej wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Jak już chcesz wstawić ten uchwyt koła zapasowego to chociaż pocień jego ścianki..... A jak narazie idzie ci Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi