MarcinL Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Nie byłem do końca przekonany czy zakładać ten temat. Wszystkie moje poprzednie nie doczekały się szczęśliwego zakończenia. Może tym razem pójdzie lepiej. Zmieniłem pracę na bliższą domu więc weekendy będę mógł poświęcić na kończenie tych wszystkich niedokończonych modeli. In - Boxy sobie darowałem gdyż są to doskonale wszystkim znane modele a prace zacząłem jeszcze w zeszłym roku : P51D - Revel P51 MkIII Tamiya Prace idą w miarę równolegle w końcowej fazie malowania trochę się rozejdą ale nie jest to też takie pewne Revell pozostanie w malowaniu pudełkowym a Tamii .. na razie jeszcze nie wiem. Na chwilę obecną bawię się z kabinami pilotów. MkIII jest już na końcowym etapie z P51D dopiero ruszam. Tak wyglądają prace po zapuszczeniu washa i pomalowaniu matem. W efekcie końcowym będą w pół macie. przepraszam za jakość zdjęć ale szczerze mówiąc to po długiej przerwie przypominam sobie modelarstwo a co za tym idzie również trudną sztukę fotografii modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Idziesz w dobrym kierunku w galerii jest kilka fajnych kucyków, masz się na czym wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 masz się na czym wzorować Nie ukrywam, że staram się podglądać wykonania innych , nie tylko zresztą na naszym forum. Przy okazji kolejnej przeprowadzki ( mam nadzieję ostatniej) wszystkie napoczęte modele trafiły do domu i są poddawane inwentaryzacji. Zajęcia na ten rok nie braknie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Będę zaglądał czasami i podpatrywał jak Ci wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Przy pierwszym mustangu może malowanie w stylu foli aluminiowej jak przy tym thunderbolcie? http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=26195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 mroko94 obawiam się , że to nie ta liga :( ale kto wie kiedyś trzeba spróbować rozwinąć warsztat. Revell by się nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Podoba mi się malowanie revellovskiego mustanga tamiyowskie też bym zostawił, chociaz by dlatego, że jest z szachownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 tamiyowskie też bym zostawił, chociaz by dlatego, że jest z szachownicą ...tamijowe kalki są do kitu, chociaż by ze względu na kolorystykę. Mój egz. magazynowy tak ma i sądzę że nie tylko mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Jak napisałem na początku tak też się stało. Niedawno sumienie mnie ruszyło i trochę poprzekładałem pudełka. Może też uda się coś więcej. Jak by ktoś dysponował zdjęciami "Dziubkowego" PKoG ale z malowaniem z d-day nr boczny FB 166 to chętnie przygarnę bo dysponuję tylko lewym profilem a chciałbym w miarę dobrze odtworzyć układ plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 W ModelHobby nr 1/2002 jest artykuł o mustangach Dziubka. Niestety wszystkie zdjęcia tam zamieszczone ukazują tylko lewą stronę samolotów. Oto zamieszczone tam sylwetki barwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Śliczne dzięki a ja właśnie w necie znalazłem pasy na FB 166 i stąd moje pytanie wyszło. Widzę że na FB 382 nawet miejsce malowania numeru jest inne. Aha czy FB 382 to był ten z dodatkowymi mocowaniami pokrywy silnika czy to FB 387?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Dzięki tofik za PW na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Żeby nie było, że po roku tylko kurze wytarłem i porady kolegow poszły do konta. Z racji, że tamka nie zaszalała z wlotem to trochę go stiunowałem przypomniałem sobie jak trudno jest ciąć igły lekarskie: i jeszcze raz lampa i aparat obnażyły wszystkie braki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi