rafał górecki Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 moje makieta http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cbe12bb56dec8557.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bfec166fad1eac46.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1a772c8d749e16c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/950daa9e5fc52a54.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8d0602680092e50.html coś dla miłośników makiet Edit... Tak jest wygodniej... I przed wysłaniem tekstu sprawdzaj błędy... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Ta droga za bardzo ci nie wyszła P.S Ta diorama przedstawia który rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 coś dla miłośników makiet Chyba jednak nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Powiem tak, nie pija stary jak robisz zdjęcia, co do makiety, to za diabła nie wiem o co tam chodzi, jakiś czołg - chyba Sherman i jakiś ... Pz.I (!!??). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 IV, nie jedynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 A nie trójka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 A nie trójka ? Tego się nie da stwierdzić... :P Co do "makiety" jest ona, że tak się wyrażę bardzo kiepska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 też nie przypadła mi do gustu ;/ wystawiając w galerii musisz opisać o co chodzi i wszystkie info bo ciężko się połapać chociaż P.S. na 3 zdjęciu to jest snajper? jak tak to na pewno nie udawałby krzaczka tylko przebrany w diabła leśnego siedziałby w innych krzakach, osłonięty a nie narażony na ostrzał ze wszystkich stron, w szczególności ze wystrzał z takiego karabinu zdradziłby jego pozycję natychmiastowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Chłopak dopiero zaczyna... Co jest z wami, wszyscy od razu wiedzieli co jest pięć?... Na forum jest wielu hobbystów z doświadczeniem, więc gdzie ma szukać informacji i pomocy?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 A jak ten jeep sie na tych skałach znalazł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 A jak ten jeep sie na tych skałach znalazł? Musiał być strasznie silny sztorm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 No cóż snajper złamał 1 najważniejsze prawo czyli nie wtopił sie w otoczenie ani nie wiem po co strzela z 10 m do Shermana może daj jakieś ogólne zdjęcie całości, ten czołg to raczej III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 A nie trójka ? Fakt, nie spojrzałem na ostatnie zdjęcie. Kolego, przede wszystkim popraw zdjęcia, bo z takimi to nie mamy czego oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Chłopak dopiero zaczyna... Co jest z wami, wszyscy od razu wiedzieli co jest pięć?... Na forum jest wielu hobbystów z doświadczeniem, więc gdzie ma szukać informacji i pomocy?... To znaczy że maja się sypać ochy i achy? Do zbierania doświadczenia jest raczej warsztat, a nie galeria. Co do samej makiety/dioramy to nie ma na niej nic, na czym można by oko zawiesić, o jakości zdjęć nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Do zbierania doświadczenia jest raczej warsztat Czyli co, sklei model i ma go rozłożyć i znów skleić Galeria jest od pokazywania gotowych prac a nie od oglądania super wykonaych modeli, jak ktoś chce pooglądać najpiękniejsze egzemplarze to niech pootwiera se galerie z wystaw a tu każdy może pokazać co zrobił, nikt nie musi osiągać jakiegoś poziomu tylko po to żeby mieć prawo pokazać coś w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Chłopak dopiero zaczyna... Co jest z wami, wszyscy od razu wiedzieli co jest pięć?... Na forum jest wielu hobbystów z doświadczeniem, więc gdzie ma szukać informacji i pomocy?... To znaczy że maja się sypać ochy i achy? Do zbierania doświadczenia jest raczej warsztat, a nie galeria. Co do samej makiety/dioramy to nie ma na niej nic, na czym można by oko zawiesić, o jakości zdjęć nie wspomnę. Peter ci w zasadzie odpowiedział, komentując twój pogląd... Dodam tylko, że nie ma czegoś takiego, jak konstruktywna krytyka, jest albo krytyka, albo pomoc, pod postacią np, wytknięcia błędów, ale wraz z podpowiedziami co zrobił (ktokolwiek...) źle i jak powinien to zrobić, aby podnieść umiejętności manualne... Nikt nie oczekuje bezkrytycznego chwalenia, ale wypowiedzi na granicy wyszydzania na tym forum nie znajdą "przyklasku"... Wątpię aby ktokolwiek usiadł do wykonania modelu i od pierwszej pracy osiągnął satysfakcjonujące wyniki... Włącznie z tobą... Oczywiście każdy, absolutnie każdy wystawiający swa pracę publicznie musi liczyć się z tym, ze jego poczynania będą poddane krytyce, ale jest jeszcze coś takiego, jak jej forma... O formie krytyki dyskutowaliśmy już na forum... Pokazał kiepskie zdjęcia kiepskiej makiety, to mu pokażcie jak to zrobić lepiej, doskonalej. Modelwork to nie szafot, dla nie radzących sobie, to nie to forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał górecki Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 TU CHODZIŁO O TO ŻE WCZEŚNIEJ CZOŁG ZOSTAŁ ZNISZCZONY PRZEZ INNEGO SHERMANA A TEN TYLKO KOŁO NIEGO PRZEJEŻDŻAŁ WIEM ŻE TO TROSZKĘ SŁABA MAKIETA I ŻE FOTKI SĄ ZDJĘCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Pisz używając normalnej wielkości liter i edytuj swoje wypowiedzi jeśli coś chcesz od razu dodać poprzez opcję ZMIEŃ (ikona z nożycami tnącymi papier...), a nie poprzez wysyłanie postu za postem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Każdy od czegoś zaczyna , po co ktoś ma się zniechęcać tym co robi , bo ktoś mu napisze kilka postów o kontekście - co za " g " po co to pokazujesz, wyrzuć to do śmietnika itp. Nie na tym rola forum polega . Komentarze powinny być subiektywne do jakości pracy pokazanej , jeżeli ktoś jest początkujący powinien dostać rady co i jak na przyszłość ma poprawić , pewna krytyka tez zawsze się przyda ale bez przesady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 TU CHODZIŁO O TO ŻE WCZEŚNIEJ CZOŁG ZOSTAŁ ZNISZCZONY PRZEZ INNEGO SHERMANA Więc po co ten gościu we włazie dalej tam się wierzga? I ŻE FOTKI SĄ ZDJĘCIE O co Ci chodzi? Coś w stylu "i że kartka jest papier"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Szczerze powiem ,że rozwaliły mnie co poniektóre komentarze pro modelarzy z super podpisami/sygnaturkami co to oni nie zrobili.... yyy znaczy się tzw. drugi model na poważnie, a w technice w kółko pytania o filtry i washe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Szczerze powiem ,że rozwaliły mnie co poniektóre komentarze pro modelarzy z super podpisami/sygnaturkami co to oni nie zrobili.... yyy znaczy się tzw. drugi model na poważnie, a w technice w kółko pytania o filtry i washe. Dokładnie odniosłem takie same wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Szczerze powiem ,że rozwaliły mnie co poniektóre komentarze pro modelarzy z super podpisami/sygnaturkami co to oni nie zrobili.... Masz na myśli mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Prywata na PW albo poleci w niebyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Szczerze powiem ,że rozwaliły mnie co poniektóre komentarze pro modelarzy z super podpisami/sygnaturkami co to oni nie zrobili.... yyy znaczy się tzw. drugi model na poważnie, a w technice w kółko pytania o filtry i washe. Dokładnie odniosłem takie same wrażenie. No to już jest nas trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi