Epheli Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Przedstawiam mój drugi gotowy model . Huey był robiony równolegle z Cayusem, ale trochę dłużej, sporo nowych doświadczeń zdobyłem przy nim. Do nieudanych elementów należy zaliczyć przede wszystkim szybki, teraz wklejam je na inny klej i inną techniką oraz niewyszlifowane niektóre elementy. Ta kwestia idzie mi teraz lepiej bo zaczynam widzieć gdzie trzeba szlifować. Nie mniej jestem z niego zadowolony , fajnie wygląda w gablotce. Model: UH-1 D Huey "Slick" Producent: Italerii Skala: 1:72 Malowanie: farby Pactra oraz ModelMaster plus aerograf, ślady eksploatacji srebrna emalia Humbrol, lakier półmat Czas poświęcony na wykonanie modelu: 6 tygodni Waloryzacje: samodzielnie zrobione reflektor do oświetlania podejścia do lądowania i stopnie na płozach dla pilotów. Jakby ktoś nie znał skali 1:72 z moim pierwszym modelem Cayuse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Te pięć zł. zrobi furorę... Fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Fajny zrobiony jak trzeba. Przednia szybka zaszła chyba trochę mgłą.... też z tym walczę. Pozdrawiam i do siego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszW Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Uwielbiam te maszyny Jak dla mnie pierwsza klasa szkoda że 72 a tak poza konkursem może ktoś polecić model UH-1 używanego w Wietnamie w skali 35 - chodzi mi o sklejalność ( bardzo poczatkujacy jestem) z noworocznym pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 No wykonanie ładne Model też ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Tak tak bardzo ciekawy... Podoba mi sie ta osa czy pszczoła niewiem... Fajnie sie oba modele koło siebie prezentują ;P PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Tak tak bardzo ciekawy... Podoba mi sie ta osa czy pszczoła niewiem... To chyba miał być szerszeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Te maszyny chyba nigdy nie przestana latać, sa ponad czasowe.Ich fenomen polega na prostocie konstrukcji.Modelik bardzo ładny ,czysty, kilka szczegółów do poprawienia np:szybki płaty wirnika, sa tropszkę za proste po lekkim ich ugieciu było by super poza tym naprawde ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Co wyście się tak uwzięli na wyginanie łopat wirnika w hueyach?? Toż są proste jak paczka gwoździ [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ładnie Ci to wyszło! Bez szaleństw, czysto. Zwłaszcza, że to Twój drugi model. Jedyne, co mi się w oczy rzuciło, to ta ekstremalna grubość płóz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Faktycznie płozy jak by żywcem wzięte z 1:48 a tak to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Bardzo ładny model. Jak na 2 to świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi