Poland_aviation Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Witam każdego na moim pierwszym warsztacie na tym forum! Może zacznę od małego przedstawienia siebie, no więc sklejam od ok. 1,5 roku i powoli zaczynam bawić się w detalowanie wszystkiego co się da. A przy okazji nazywam się Tomek ( i też tak możecie się zwracać) i mam 16 lat. Więc wracając do tematu: Model kupiłam dla odstresowania, a przy okazji zrobienia kolejnego szybowca, których dawno nie dotykałem. Tak prezentuje się pudełko Zamierzam zrobić oczywiście polskie malowanie. Pierwsze prace zaczynają się w środku Takie coś udało mi się uskrobać z dodatkowego plastiku i innych części. Miałem nie starać się o dodatkowe detale ale wyszło jak wyszło Prace nadal trwają, więc zapraszam na ciąg dalszy dzisiaj wieczorem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) No więc dalszy ciąg prac: Kadłub zaszpachlowany i poszlifowany. Na razie wygląda dobrze, lecz zobaczymy jak będzie po podkładzie. No ale jest problem - owiewka pękła ... i to na samym środku. O ile nie mogę opisać swojego gniewu po spędzeniu 2 dni na samym środku modelu to i tak pozostaje mi czekać na nowy aby zabrać tylko jedną część........ Natomiast dalsze prace będą dotyczyły składania wszystkiego, co mogę dotychczas zrobić Edytowane 21 godzin temu przez Poland_aviation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu nie mòglbyś napisac do KP i zapytac o zamiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, Poland_aviation napisał: No ale jest problem - owiewka pękła ... i to na samym środku. O ile nie mogę opisać swojego gniewu po spędzeniu 2 dni na samym środku modelu to i tak pozostaje mi czekać na nowy aby zabrać tylko jedną część........ Nie pokusisz się o wytłoczenie własnej limuzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu (edytowane) 14 minut temu, BRAVO112 napisał: nie mòglbyś napisac do KP i zapytac o zamiennik? Też uznawałem to za opcję, ale wydaje mi się że potrwa to dłużej niż się opłaca. Jeszcze zobaczę później Edytowane 19 godzin temu przez Poland_aviation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu 1 minutę temu, DobreMzimu napisał: Nie pokusisz się o wytłoczenie własnej limuzynki? Dobry pomysł ale sądzę że jeszcze nie mam odpowiednich umiejętności , a poza tym moje zasoby przezroczystego plastiku nie są największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu 55 minut temu, Poland_aviation napisał: Dobry pomysł ale sądzę że jeszcze nie mam odpowiednich umiejętności , a poza tym moje zasoby przezroczystego plastiku nie są największe Ale na co umiejętności? Na sklejenie pękniętej owiewki, przeszlifowane na gładko i umocowanie jej na kijku wstawionym np w imadełko? Na rozgrzanie przezroczystej folii nad świeczką i naciągnięcie na umocowaną owiewkę? Zasoby nie największe - czyli są! jest z czym pracować! na co czekasz - aż zżółknie albo stanie się łamliwe że starości? Dasz radę, działaj! Pozdr ww 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 17 godzin temu Autor Share Napisano 17 godzin temu Godzinę temu, wuwumaster napisał: Ale na co umiejętności? Na sklejenie pękniętej owiewki, przeszlifowane na gładko i umocowanie jej na kijku wstawionym np w imadełko? Na rozgrzanie przezroczystej folii nad świeczką i naciągnięcie na umocowaną owiewkę? Zasoby nie największe - czyli są! jest z czym pracować! na co czekasz - aż zżółknie albo stanie się łamliwe że starości? Dasz radę, działaj! Pozdr ww No patrz! Wróciłem z garażu i coś takiego udało się zrobić O ile wszystko pójdzie z planem to może dam radę. Jutro będę wytłaczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu No popatrz, ja tu miałem na myśli proste naciągnięcie folii na gorąco a Ty się do fachowego vacu szykujesz, elegancko z działaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 godzin temu Share Napisano 6 godzin temu jeszcze tylko jakis dobry odkurzacz i sprawa zalatwiona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Prace powoli dalej, zabrałem się za przednie koło; Klapy odchudzone i przyklejone; Z wyłączaniem próbowałem kilka razy ale i tak podstawa okazała się za słaba aby dać oczekiwany efekt... No ale to kwestia czasu dlatego w międzyczasie pora na coś mniejszego: Z góry mówię że będzie tylko galeria bo model jest mały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi