wolvi Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 W wakacjie z nudów tak przez stare pudło ze starymi modelami (patrz. kupiłem, zobaczyłem, porzuciłem), znalazłem prasowanki dragona ze 4 figurkami spadachroniarzy FJ na Krecie w 1941. Zgubione pudełko i cheć do myszkowania spowodowały wystruganie 3 z 4 spadachroniarzy z uzbrojeniem z okresu 1944 i w miejscu znanym powszechnie Normandią po lądowaniu Aliantów i tak lesie. Tak w całości: Tak świnka dowódca: Tak świnka 2: Tak świnak 3: P.S. Jak będe miał czas to pocieniuje ich twarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted September 17, 2006 Share Posted September 17, 2006 Czy ten drugi spadochroniarz jest w trakcie załatwiania potrzeby fizjologicznej? (tak sobie pomyslałem jak zobaczyłem te oczy) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolvi Posted September 19, 2006 Author Share Posted September 19, 2006 Tak mi kapło i tak to poprawe :P I jak sie podobają paprocie, bo są zrobine z karki od zeszytu szkolnego i to moje pierwsze kszaczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Paprocie??? Dla mnie to połamane świerki. I jako swierki prezentują się super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz S. Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 czy nie troche za duuże oczy? Bardzo ładna dioramka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojna Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 heh te oczy wygladaja jak by sie czegos najaral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 Najarał albo zdziwił... Ogólnie kompozycja jest ładna. NIezłe malowanie. Popracuj nad obróbką figurek. Widać u nich miejsca po łączeniach form(na ręce) Paprocie mają za duze listki. Za to trawka mi siępodoba bo ja jestem "lewy" jeśli o to chodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 Wolvi, czemu nie zrobiłeś oczu jak u snajpera???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolvi Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 Po prostu zabawa z nim nad samą twarzą trwała od 3-5h (ciągłe modelowanie i scieranie), a czasu nie mam bo w tym roku mature zdaje i ... musze sie uczyć, a jak mam czas to to tylko ok. 2h i robie mojego Luchsa, a to zostawiam na czas Bożego Narodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiedotow Posted October 11, 2006 Share Posted October 11, 2006 To przecież Marti Feldman z filmów Mella Brooksa! Ale dioramka cacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted October 11, 2006 Share Posted October 11, 2006 Co do oczu w 1:35 to gdzies czytalem ze najlepiej zrobic delikatna ciemna kreske (przetarcie pedzelkiem czy jakos tak) tam i wszystko. Jak sie zrobi bialka i zrenice (szczegolnie centralnie) to wojacy wygladaja jak mocna chorzy na tarczyce. Medrkuje zupelnie teoretycznie Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toff Posted October 11, 2006 Share Posted October 11, 2006 Czarna kreska i dwie białe kropki na niej, tak aby tylko środek pozostał czarny. Robota raptem na pół minuty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolvi Posted October 11, 2006 Author Share Posted October 11, 2006 Dziękuje za rady a niedługo zaczne renowacje podopiecznych i skończe te twarze, bo musze się wprawić przed figurką 1:16, na dojście której nie moge się doczekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SobaGibon Posted October 11, 2006 Share Posted October 11, 2006 O stary oczka jakby zobaczył jakąś ładną panią pierwszy raz od kilku lat Chociaż może i to bardziej realistyczne no bo przecież na wojne mało takich mozna było spotkać,a w mundurze niewiele kobiet wyglada seksownie xD A tak na serio to dioramka super tylko popraw oczka i będzie dobrze Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts