Skocz do zawartości

"Trzy świnki w lesie" czyli Normandia 1944

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W wakacjie z nudów tak przez stare pudło ze starymi modelami (patrz. kupiłem, zobaczyłem, porzuciłem), znalazłem prasowanki dragona ze 4 figurkami spadachroniarzy FJ na Krecie w 1941. Zgubione pudełko i cheć do myszkowania spowodowały wystruganie 3 z 4 spadachroniarzy z uzbrojeniem z okresu 1944 i w miejscu znanym powszechnie Normandią po lądowaniu Aliantów i tak lesie.

Tak w całości:

530b1e7fb735ecf9med.jpg

ef2891b8c584e0e9med.jpg

71e29471ad99531fmed.jpg

Tak świnka dowódca:

fae69feae6c82cc5med.jpg

9277d1ddaabf6a68med.jpg

8625c21f0e4caa01med.jpg

Tak świnka 2:

4d23cf68882cb2d6med.jpg

d5ec93a4677e313bmed.jpg

Tak świnak 3:

63d9afa08e82c615med.jpg

a6e6aff49ea34ed8med.jpg

8ea77d7c7c02ec30med.jpg

6135a1f23fd91618med.jpg

P.S. Jak będe miał czas to pocieniuje ich twarze

Napisano

Czy ten drugi spadochroniarz jest w trakcie załatwiania potrzeby fizjologicznej? (tak sobie pomyslałem jak zobaczyłem te oczy)

Napisano

Tak mi kapło i tak to poprawe :P

I jak sie podobają paprocie, bo są zrobine z karki od zeszytu szkolnego i to moje pierwsze kszaczki.

Napisano

Paprocie???

Dla mnie to połamane świerki. I jako swierki prezentują się super.

Napisano

Najarał albo zdziwił... Ogólnie kompozycja jest ładna. NIezłe malowanie. Popracuj nad obróbką figurek. Widać u nich miejsca po łączeniach form(na ręce) Paprocie mają za duze listki. Za to trawka mi siępodoba bo ja jestem "lewy" jeśli o to chodzi.

Napisano

Po prostu zabawa z nim nad samą twarzą trwała od 3-5h (ciągłe modelowanie i scieranie), a czasu nie mam bo w tym roku mature zdaje i ... musze sie uczyć, a jak mam czas to to tylko ok. 2h i robie mojego Luchsa, a to zostawiam na czas Bożego Narodzenia.

• 3 weeks later...
Napisano

Co do oczu w 1:35 to gdzies czytalem ze najlepiej zrobic delikatna ciemna kreske (przetarcie pedzelkiem czy jakos tak) tam i wszystko. Jak sie zrobi bialka i zrenice (szczegolnie centralnie) to wojacy wygladaja jak mocna chorzy na tarczyce. Medrkuje zupelnie teoretycznie

Pozdr.

Pawel

Napisano

Dziękuje za rady a niedługo zaczne renowacje podopiecznych i skończe te twarze, bo musze się wprawić przed figurką 1:16, na dojście której nie moge się doczekać

Napisano

O stary oczka jakby zobaczył jakąś ładną panią pierwszy raz od kilku lat Chociaż może i to bardziej realistyczne no bo przecież na wojne mało takich mozna było spotkać,a w mundurze niewiele kobiet wyglada seksownie xD A tak na serio to dioramka super tylko popraw oczka i będzie dobrze

Pozdrawiam.