MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 a w tej białej butelce co jest? Rozcieńczalnik do tamiyowskich farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 A ten Mercowski "celownik" na masce to nie był może trochę chudszy? Bo się tak trochę wyróżnia. Może i był, i tak go troszkę spiłowałem, niestety na chwilę obecną nie ma na rynku zestawu waloryzującego, który zawierałby znaczek i musiałem poprzestać na tym co oferuje producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam! Żeby nie było, że nic nie robię Zacząłem proces różnicowania powierzchni koloru bazowego. Powoli nakładam pomieszane szarości oraz rozjaśniam pędzelkiem wypukłe elementy. Dzisiaj siedziałem nad tym jakieś 3 godziny, a jeszcze sporo pracy przed nałożeniem filtrów, washy etc. No cóz na razie kilka skromnych warsztowych fotek przy lipnym oświetleniu, ale jak skończe wrzucę tego więcej w lepszej jakości. Foto: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 No Michale piekny ten Mercedesik pytanko chodzi o kolor kanapy jaka to farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 No Michale piekny ten Mercedesik pytanko chodzi o kolor kanapy jaka to farbka Dzięki, to farbki Tamiya pomieszane 2 odcienie brązu oraz jasne khaki (nazw farbek nie pamiętam ;) ) Jutro podam numery i pełne nazwy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Dzięki dzięki to kiedy bedzie można go zobaczyć na real Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Dzięki dzięki to kiedy bedzie można go zobaczyć na real Pewnie w niedługim czasie, foto z boku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam! Właśnie skończyłem cieniować pakę aerografem i nałożyłem pierwsze filtry oraz troszkę oleji. Farby olejne nakładałem jakieś pół godziny temu stąd mocny połysk powierzchni i nie do końca zespojone kolory, dopiero po dwóch dniach będzie widać jak się przyjeły, kiedy to wchłoną sie w powierchnie. Myśle, że baza pod dalsze prace jest ok. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Piękny,perfekcja wykonania! Zvezda zaczyna robić wypasione modele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Zvezda zaczyna robić wypasione modele. Pozdrawiam W pełni masz racje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Walcze dalej-mały update, póki co baza pod dalsze zabiegi. Udało mi się położyć pierwszy ciemniejszy ton pigmentów. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Peter 1410 napisał: Zvezda zaczyna robić wypasione modele. Pozdrawiam W pełni masz racje!!! No nie zapeszajmy :> Na razie wyszedł jej jedynie ten Mercedes, fakt jest fajny choć oceniam go tylko po oglądnięciu wyprasek w swoim modelu. Zanim zacznę go lepić minie jeszcze troszkę czasu. Jeśli chodzi o Twój modelik to coraz lepiej wygląda. Pozdrawiam i obserwuję z uwagą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Michale ładny kolore tej paki co to za farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jakoś Zvezda nigdy nie zachęcała mnie do kupna modeli (chociaż cena kusząca), bo wiadomo jakie opinie o niej krążyły.. Ale oglądając ten modelik i patrząc na zapowiedzi może w przyszłości coś jeszcze zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Michale ładny kolore tej paki co to za farbka Witam! Mieszanka akryli Tamki, robiona na oko -podbita olejami. Praca idzie powoli do przodu przed chwilą zrobiłem troszkę "pin washy", głównie nakładając brązy. Kiedy paka wyschnie nałożę oleje w innych odcieniach i zaczne płowić oraz obijać. Mały update: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ale coś wesoły ta figurka :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ale coś wesoły ta figurka :0 W końcu stoi na moim modelu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Michale na priv poszła wiadomosc do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam! Pomazałem trochę i model zaczyna nabierać kształtów. Baza podkładowa praktycznie gotowa pod dalsze zabiegi. Wstępnie, a jednocześnie na próbę wykonałem rdzę z tyłu kabiny i właśne jestem na etapie malowania silnika oraz brudzenia paki. Walczę dalej... Wkrótce kolejny update mam nadzieje, że już na kołach Kilka fotek z warsztatu: Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Mechanik napisał:Ale coś wesoły ta figurka :0 W końcu stoi na moim modelu :P Mi by on tam bardzo pasował na jakąś łajbę, z papugą na ramieniu :] Wygląd ma typowo piracki :]]] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 MWALLO nigdy nie widziałem tak realistycznie wyglądającej rdzy na modelu To jest po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 MWALLO nigdy nie widziałem tak realistycznie wyglądającej rdzy na modelu To jest po prostu... Dziękuje, dziękuje Podobna będzie na błotnikach etc. może przez weekend uda mi się coś więcej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Mały update, koła przyklejone. Naniosłem pierwszy odcień błota- jeszcze sporo pracy zostało... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Bardzoo fajny model Ci wyszedł !!! Narobiłem sobie smaka na tego merca ze zvezdy ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 MWALLO powiedz od ilu lat zajmujesz się modelarstwem Nie mogę się naoglądać tego CUDA w Twoim wykonaniu. Chciałbym zobaczyć jakąś dioramkę w Twoim wykonaniu. Nie ma jakiś fotek na tym albo innym( ) forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi