MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Pomiędzy projektami postanowiłem zrobić sobie coś niezbyt czasochłonnego . Padło na nowość oferowaną przez Zvezde- Mercedesa L4500. Na początku podchodziłem do tematu dość sceptycznie, sami wiecie miałem powody znając ogólną renomę tej firmy. Rozczarowanie (in +) było olbrzymie, wypraski są doskonałe, model przktycznie "sam się skleja" wszystko doskonale spasowane, nie trzeba używać anie grama szpachli- od minionego piątku CHYLĘ CZOŁA PRZED ZVEZDĄ Model jest dokonały- doskonale zdetalowany. Dziś wieczorem dokończe sklejanie i wtedy wrzucę sporo fotek. P.S. Do seryjnego "pudła" dodam tylko skrajniki z RBMODEL oraz beczki paliwowe od ARMORSCALE. Pozdrawiam Michał Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Noooo nareszcie się doczekałem aż ktoś zaprezentuje nowość zvezdy Michał jedziesz z koksem!!! Cytuj
Saviola Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Chciałem kupic ten model,ale zdecydowałem się na inny,zobaczymy czy dobrze wybrałem Cytuj
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Fajnie że ktoś wziął się za ten model. Na razie wszystko ok Cytuj
figfan Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 model zvezdy to naprawde krok milowy w ich koncernie......jak otworzyłem pudełko.....to szczeka mi opadła......jest wręcz doskonały.....wypychacze zostały umieszczone na ramce co u nich jest naprawde rzeczą niespotykana..........GOOOOOOOOOOOO powodzonka.... Cytuj
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Witam ponownie! Model już prawie gotowy, pozostały do wyszlifowania niektóre elementy np. dół silnika itd. Kabina, koła, dach, a także drzwi nie są przyklejone ponieważ musze pomalować środek oraz wsadzić szybę. W modelu Italeri (MB L3000) Szyba wkładana była od zewnątrz, tutaj jest to nie możliwe co znacznie utrudnia sprawę, ale nie ma co narzekać model i tak jest PERFEKT!! Jutro położe Mr. Surfacer'a i rozpocznie się najprzyjemniejsze- malowanie P.S. Większość elementów sklejam na nitro, stąd błyszczenie i smugi na plastiku, oczywiście po malowaniu będzie elegancka gładka powierzchnia. Foto: Pozdrawiam Michał Cytuj
Kamil K. Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Model rzeczywiście kozacko wygląda. Szczęka mi opadła patrząc na foty co ta Zwezda porobiła. Może kiedyś też sobie go sprawię... A teraz czekam na Twoje malowanie Cytuj
szlachcik1 Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 No chyba wszyscy są pod wrażeniem, co producent nam zaoferował, Michał mam pytanie, malowanie będzie takie jak na pudle czy coś specjalnego, wyszukanego? Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Nio super ci idzie ,Zvezda idzie do przodu i dobrze i co najważniejsze dla mnie jest w miarę tania więc też i u mnie ten model na desce się znajdzie Cytuj
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Witam! Malowanie- Panzergrau, ale z zastosowaniem wielu technik, coś w rodzaju modulacji kolorystycznej opisywanej przez Miga-a. Pozdrawiam Michał Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Panzergrau Ja bym wolał kamo ale w twoim wykonaniu na pewno piękny będzie. Cytuj
MWALLO Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Panzergrau Ja bym wolał kamo ale w twoim wykonaniu na pewno piękny będzie. Dzięki Pozdrawiam Michał Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Moim zdaniem zrobienie modelu w panzergrau z efektami wymaga nie lada sztuki ,na pewno widziałeś tego stuga 3 w 48 na planet armor myślisz o czymś takim ? Cytuj
Kiub Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Model świetnie wygląda! Nie byłem przekonany do zvwzdy ale po tym co tu widzę to chyba sprawie sobie ten model! Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Kiub Stare modele zvezdy (t-34 ,is,isu,bm-13 i tak dalej) To zupełnie inna bajka niż to co wypuszcza teraz . Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Hej Michale,fajny mercedes,czekam na swojego też sobie zamówiłem,przynajmniej miałem okazję zerknąć na jakość części w zbliżeniu-wygląda nieżle i miło mi że na nitro sklejasz,przyznasz że elegancko to idzie z tym specyfikem. Cytuj
skikut87 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 to oby na pewno model Zvezdy a nie jakaś Tamiya bo za ładnie wygląda? Cytuj
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Hej Michale,fajny mercedes,czekam na swojego też sobie zamówiłem,przynajmniej miałem okazję zerknąć na jakość części w zbliżeniu-wygląda nieżle i miło mi że na nitro sklejasz,przyznasz że elegancko to idzie z tym specyfikem. Hej Artur, metoda jest elegancka w końcu od kogoś jej zaczerpnąłem Wracając do tematu wątku, model otrzymał już pierwszy kolor- bazowy. Na początku poszedł surfacer, później mieszanka dwóch odcieni tamki. Niech troszke podeschnie i można działać dalej. Foto: Pozdrawiam Michał Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Michał a figurki z zestawu są równej jakości jak Merc???co o nich powiesz Cytuj
figfan Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 DerPanzersoldat95 figurki to kicha.....no chyba ze wymienisz główki na żywiczne...ale tak czy inaczekj TO JUZ WIDAC ZE SA ZE ZVEZDY:))))))))) Cytuj
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 Michał a figurki z zestawu są równej jakości jak Merc???co o nich powiesz Rzucę później okiem na wypraski i cyknę foto, ale z tego co widziałem są całkiem całkiem. Podam Ci stronę, na której można je zobaczyć. Oto link: http://www.ipms.us/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4620 Pozdrawiam Michał Cytuj
MWALLO Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Napisano 5 Stycznia 2009 OOPS... Na tylniej deseczce u góry mała nadlewka się znalazła- właśnie usunąłem ;) Pozdrawiam Michał Cytuj
Kabanos Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Podejrzewam że jakiś rozcieńczalnik Tamki:) A ten Mercowski "celownik" na masce to nie był może trochę chudszy? Bo się tak trochę wyróżnia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi