tommyk Napisano Niedziela o 20:33 Share Napisano Niedziela o 20:33 Wróciłem do współczesnej tematyki. Zawsze miałem słabość do Harierra. Chciałbym jeszcze zrobić GR.3 i AV-8A. Na razie działam z AV-8B PLUS. Zestaw to stara, dosyć prosta Hasegawa. Mam trochę różnych żywić i zobaczymy co uda mi się wpasować. Jednocześnie działam z podwieszeniami aby nie zostawiać tego na sam koniec, bo czasem wtedy brakuje już cierpliwości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano Niedziela o 20:40 Share Napisano Niedziela o 20:40 Dawno nie skleiłem żadnego Harriera więc może wezmę przykład i jakiegoś sobie skleję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano Niedziela o 20:44 Autor Share Napisano Niedziela o 20:44 No właśnie ja też. Ostatni raz to GR.3 z oryginalnego ESCI-ERTL jak ta firma była w bieżącej dystrybucji !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poland_aviation Napisano wczoraj o 06:15 Share Napisano wczoraj o 06:15 Chciałem ostatnio zrobić jakiegoś harriera to chętnie podpatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano wczoraj o 11:18 Share Napisano wczoraj o 11:18 Ale te Harpoony to raczej do jakiegoś innego projektu, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu No właśnie myślałem o tym :). Doczytałem w internetach, że AV-8B może przenosić Harpoony. Nawet mi gdzieś jakieś zdjęcie mignęło ale nie mogę go teraz znaleźć - w układzie: zbiorniki, Harpoony, Sidewindery. Ale jak coś nie tak to dawaj bo jak widać jeszcze jest czas na zmiany :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu osobiście nie kojarzę aby Harriery były uzbrojane w Harpoony. Fajnie jakbys znalazł tego glejta na taką konfigurację. Chociaz oczywiscie to Twoj model i wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu Im głębiej grzebię to pojawiają się problemy. Rzeczywiście można znaleźć info, że Włosi i Hiszpanie wnosili o taką integrację pod koniec wieku i tam było jakieś zamieszanie. US miało twierdzić, że im wystarczają Mavericki. Znalazłem coś takiego jeszcze (oczywiście oprócz Wiki) https://www.airforce-technology.com/projects/harrier/?cf-view i tu jest niby info o zdolności przenoszenia Harpoonów. Jeszcze jest trochę czasu i w ostateczności będę wieszał Mavericki choć z Harpoonami wyglądałby, że ... :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Zdolnosc to jedno, drugie to czy było to stosowane. Harriery USMC nie przenosiły tego typu uzbrojenia z prostego powodu, niszczenie okretów nie jest w ich gestii, oni maja wspierać swoich gruntów na ziemi. Dlatego JDAMY, GBU, Maverici to bedzie ich głowne uzbrojenie. I teraz znowu kolejna kwestia, jezeli juz chcesz podwiesic cos inteligentnego, nie mozesz zapomniec o Lantrinie a tu jest ciekawostka Harrier z Amramami Wszystko kwestia zrobienia odpowiedniego researchu, pod wzgledem uzbrojenia uzywanego przez dana eskadre, w danym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu cholera, a ja juz myślalem, ze tu gośc jakiś wisi..... w ramach podwieszenia niby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommyk Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu Lantrin to nie problem - mamy (albo Litening - bo nie wiem czy mi się nie pomyliło :). Widziałem też zdjęcia ze Sniperem, ale to chyba Gr.9. Jak zobaczyłem w Reskicie te Harpoony z napisem, że też do Harierra to już widziałem oczyma wyobraźni ten zestaw a teraz to może mi się przyda do F-18 jak kiedyś się zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu najlepsze jest to, ze po niemiecku " jesteś zwolniony" ( w pracy) jest: du bist gefeuert, czyli doslownie jesteś odpalony. W tym wypadku Schwarzenegger mial racje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi