SławekK Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Jutro wyjazd na Rybnik, więc już dzisiaj zamieszczam kolejny model - z roku 2022, więc też dość leciwy. Początkiem było działo od RPM oznaczone jako "GPMF armata polowa 155mm - K419 (f)" - model też dość stary, ale dostępny w '72 (chyba) tylko od tego producenta. Nie robiłem wcześniej działa w wersji transportowej, więc dodałem transporter SdKfz 7 od Revell'a. Ten pochodzi z zestawu z 8,8cm Flak. Jakiś większych waloryzacji w tym zestawie nie było - co zresztą widać na zdjęciach z budowy. Figurki to firmowy zestaw z żywicy... ale nazwy firmy nie pamiętam. Mają dość specyficzną "budowę", ale wtedy nie było bardzo alternatywy, a do pojazdów z DAK pasują. Podstawka dość duża, ale z tej bardzo zadowolony nie jestem :). Zestaw mógłby trafić do działu "dioramy", ale tam mało kto zagląda - chociaż polecam :). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Moim zdaniem scenka fajna ale trochę nierealistyczna i niedopracowana koncepcja. Brak śladów gąsienic i kół, i może by było lepiej jakby tył działa zawisł nad skarpą i obsunęła się ziemia. Niepotrzebnie też otworzyłeś drzwiczki na amunicję bo działo nie jest na stanowisku. Ale generalnie jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi