SFModel Napisano 31 Sierpnia Autor Napisano 31 Sierpnia Kolejna warstwa rozjaśnień położona. Została już tylko 1 albo 2 do położenia. Potem punktowe rozjaśnienia. I powiem wam, że coś z tym kolorem na zdjęciach jest nie tak. W rzeczywistości nie jest aż tak nasycony. Muszę pokombinować przy kolejnym podejściu. 3 Cytuj
bulik58 Napisano 31 Sierpnia Napisano 31 Sierpnia 8 minut temu, SFModel napisał: Kolejna warstwa rozjaśnień położona. Została już tylko 1 albo 2 do położenia. Potem punktowe rozjaśnienia. I powiem wam, że coś z tym kolorem na zdjęciach jest nie tak. W rzeczywistości nie jest aż tak nasycony. Muszę pokombinować przy kolejnym podejściu. Stara dobra Tamiya, nie potrzeba setek części aby zbudować dobry model . Będzie to pojazd z 1939 czy z okresu Barbarossy 1941 r. Cytuj
piotrkur Napisano 1 Września Napisano 1 Września 13 godzin temu, bulik58 napisał: Stara dobra Tamiya, nie potrzeba setek części aby zbudować dobry model . Będzie to pojazd z 1939 czy z okresu Barbarossy 1941 r. A może będzie "Fińczyk"? 1 Cytuj
SFModel Napisano 1 Września Autor Napisano 1 Września @bulik58 @piotrkur Nie wiem jeszcze jaki to będzie. Szczerze, to jak skończę kłaść zieleń, wtedy się dopiero zastanowię. Patrzę teraz na te zdjęcia na innym monitorze i kolory są jednak ładnie odwzorowane. Chyba to nawala monitor na którym je obrabiam i wstawiam na forum. Ma z jakieś 15 lat chyba. 1 Cytuj
bulik58 Napisano 1 Września Napisano 1 Września 3 godziny temu, SFModel napisał: @bulik58 @piotrkur Nie wiem jeszcze jaki to będzie. Szczerze, to jak skończę kłaść zieleń, wtedy się dopiero zastanowię. Patrzę teraz na te zdjęcia na innym monitorze i kolory są jednak ładnie odwzorowane. Chyba to nawala monitor na którym je obrabiam i wstawiam na forum. Ma z jakieś 15 lat chyba. Ja mam podgląd na monitor i laptopa , obraz też się różni. Cytuj
bulik58 Napisano 1 Września Napisano 1 Września 3 godziny temu, piotrkur napisał: A może będzie "Fińczyk"? Wyszła Barbarossa 2 Cytuj
bulik58 Napisano 2 Września Napisano 2 Września W dniu 1.09.2026 o 10:00, piotrkur napisał: A może będzie "Fińczyk"? Tu wystarczy malunek wieży , republikański z wojny domowej w Hiszpani . 1 2 Cytuj
rhinoceros Napisano 2 Września Napisano 2 Września 8 godzin temu, bulik58 napisał: Tu wystarczy malunek wieży , republikański z wojny domowej w Hiszpani . Tylko że BT-7 nie pojechały do Hiszpanii- na zdjęciu jest BT-5. 1 Cytuj
SFModel Napisano 15 Września Autor Napisano 15 Września Ostatnie dwie warstwy rozjaśnień położone. Teraz zostaje mi już tylko zastanowić się jakie robię malowanie i zabawa z pędzelkiem aby powyciągać detale. I zaczniemy zabawę z weatheringiem itp. 5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi