Adrianowro Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Skończyłem , cokolwiek trzeba by ruszyć jeszcze, nie ruszę - mam dosyć rdzy na jakiś czas:) Na pewno udało mi się zrobić krok do przodu w modelarstwie i fotografowaniu modeli , ale do samozadowolenia jeszcze daleko. Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Fajny pomysł na podstawę... Wycinek gruntu... Brawo... Zaskakujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Profesjonalnie zrobiona nietuzinkowa diorama . Brawo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Z ta profesjonalną to przesada - wiele bym poprawił. Ale i tak myślałem ,że gorzej będzie Podobno wraki to najtrudniejsza profesja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Super-ale tylko model i teren...Te rdze na podstawie...Co to ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Wg mnie model super jak i podstawka. Bardzo ciekawa koncepcja chociaż na warsztacie nie myślałem, że wyjdzie Ci to tak bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Nie jesteś pierwszy któremu się nie podoba podstawa. Powiedzmy ,że to mój wybryk od standardowej ramki od obrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Forma podstawy to imitacja spawanej blachy czy wykorzystałeś prawdziwą stal?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Wg mnie rdza na obwódce podstawki dodaje klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Grzegorzu - ma być to imitacja - na ile wyszła oceńcie sami Wykorzystałem puszki po piwie odpowiednio docinając. Aha co do rdzy na podstawie jeszcze - w rzeczywistości kolory są delikatniejsze. Nie wiem czemu aparat za każdym razem robi z tego taką krwistą rewolucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Model pięknie zrobiony. jedno mi tylko daje do myślenia. Malowanie i osłony wskazują na operację berlińską i walki w mieście a makieta (również świetnie zrobiona) wygląda jak step ukraiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Świetny model i bardzo ciekawy pomysł na podstawkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Model pięknie zrobiony.jedno mi tylko daje do myślenia. Malowanie i osłony wskazują na operację berlińską i walki w mieście a makieta (również świetnie zrobiona) wygląda jak step ukraiński. Pasy były używane już wcześniej niż podczas operacji berlińskiej - przynajmniej z tego co udało mi się wyszperać po fotach. Co do gruntu osadzałem go bardziej na zachód, jakieś pole pod Berlinem Dziękuję wszystkim za komentarze zarówno pozytywne i negatywne. Tych pierwszych nie spodziewałem się aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Model pięknie zrobiony.jedno mi tylko daje do myślenia. Malowanie i osłony wskazują na operację berlińską i walki w mieście a makieta (również świetnie zrobiona) wygląda jak step ukraiński. Chyba nie cały berlin był z betonu i bruku? Podstawka jest świetna. Imitacja blachy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Mnie się podoba;) PS Kałuże to sam sido czy dodawałeś coś extra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Kałuże to najpierw sido + mr color Gunze , potem warstwa - warstwy Still water Szczerze zawiodłem się trochę na Still Water - spodziewałem się lepszych efektów, faktycznie nadaje się do bardzo mini mini oczek wodnych . Jest jeszcze ten żel Water Efekt ale nie testowałem , choć chyba mi przyjdzie bo przed oczyma mam piękną wizję barki desantowej z Hobby Bossa. Za to bardzo pochwale markery Tamiya - akurat używałem błotnego , świetna sprawa. Pigmentów MIGA , z którymi tutaj miałem pierwszy raz do czynienia nie będę chwalił bo nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Świetnie wykonany model - gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 A nie uważasz, że to trochę dziwnie wygląda, wszędzie susza, a tu nagle błoto dookoła, może coś zielonego by się przydało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ale tam nie ma suszy Może foty nie oddają tego w pełni ,ale raczej panuje tam klimat błocka mokrego i podeschniętego. Okres to powiedzmy późna zima ale jeszcze nie wiosna. Wszędobylskie błoto ale przyroda jeszcze się nie obudziła. Grunt ma imitować skraj pola, zastanawiałem się czy nie dodać resztki śniegu ale nie chciałem eksperymentować na dioramie konkursowej. Dlatego nie decydowałem się na nic zielonego , bo zaburzało by mi wizję pogorzeliska i smutnego wraku na tle smutnego błota. ( Chyba muszę zmienić dostawcę tego co palę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Z tym śniegiem to dobry pomysł, ale może być ciężkie do wykonania, tak aby wyglądało naturalnie, ja bym dał trochę zieleniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Teoretycznie są specyfiki ale te również trzeba by przetestować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Świetnie to wygląda. Szczególnie podoba mi się miejsce przebicia. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Te water effects to Vallejo?Podobno nie jest zbyt dobre http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=35352&postdays=0&postorder=asc&start=420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Tak też czytałem ten temat W sumie jeśli ktoś potrzebuje zrobić tylko kałuże wystarczy sidolux. Szukałem też wad i zalet tego żelu ,ale nic nie znalazłem. Innych specyfików nie spotkałem do robienia wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Świetnie to wygląda. Szczególnie podoba mi się miejsce przebicia. Gratuluję. Zgodze się z Michałem. Model jest świetny, lecz nic nie pobije tego nowatorskiego pomysłu na podstawkę. REWELACJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi