Skocz do zawartości

Toyota Mega Cruiser, Fine Molds, 1:35

Lipstein

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jako że produkty ze stajni Chryslera czy Baldwin Locomotive Works czy innego ALCo na razie mi się przejadły, odpalam kolejny warsztat z nowszym pojazdem - Toyota Mega Cruiser.

Model dla kolegi, szczęśliwego posiadacza oryginału.

Zielony plastik, bardzo wdzięczny do szlifowania.

Opony plastikowe składające się z 3 części każda; ciekawe jak się zgra wzór bieżnika po dociśnięciu i sklejeniu wszystkich 3 części.

W zestawie miniblaszka fototrawiona na osłony przednich świateł.  Od siebie dodam blaszaną podstawę anteny na tylną burtę i sama antenę z tym elastycznym uchwytem.

Pierwszy mój model tej firmy.

DSC_3202.JPG

DSC_3185.JPG

Antena.jpeg

Edytowane przez Lipstein
  • Like 2

Napisano (edytowane)

Jak na razie wszystko pasuje ideolo, poza farbą Tamiya XF74 na kastę: wczoraj na próbę pomalowałem tym kolorem deskę rozdzielczą: to jakiś feldgrau, a nie olive drab...

Fajnie odtworzone wielowahaczowe zawieszenie, wszystko pasuje po sklejeniu, cały napęd w jednym kawałku (wały, dyfry, reduktor).

Widząc podwozie prawdziwego pojazdu aż dziw bierze że to działa w terenie, bo wygląda dość wiotko...: Materiał poglądowy dostępny na miejscu 😉

DSC_3190.thumb.JPG.993bebab031ff65573a5f9299a784cfc.JPG

IMG_9022.JPG

IMG_9023.JPG

IMG_9024.JPG

Edytowane przez Lipstein
  • Like 3

Napisano (edytowane)

mam mały problem przed weekendem: jak pomalować tego MC? kupiłem dedykowaną farbę dobrej marki z Japonii XF 74, jak instrukcja każe, ale jej kolor po próbnym nałożeniu przypomina bardziej ciemny kolor mundurów niemieckich piechociarzy, niż olive drab; od lewej OD XF 62 i XF 74...

Ten japoński JGSDF Olive Drab na modelu tak trochę słabo wygląda... Widać różnicę na podłodze kabiny i prawej części deski rozdzielczej?

IMG_9028.JPG

IMG_9030.JPG

IMG_9031.JPG

Edytowane przez Lipstein

Wiesz co różnicy nie widzę ale myślę że jak to przejedziesz jakimś lakierem to będzie lepiej. Możesz też na yt sprawdzić czy ktoś tym malował i jak mu to wyszło. Ewentualnie to zmyć i spróbować inną farbą. Będę zaglądał

Ano teraz widzę. Ty pomalowałeś deske i podłogę na ten sam kolor?

Czyli nie widzisz różnicy.

Pomaluję jak porównam z oryginalnym pojazdem na placu.