Lipstein Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja (edytowane) Jako że produkty ze stajni Chryslera czy Baldwin Locomotive Works czy innego ALCo na razie mi się przejadły, odpalam kolejny warsztat z nowszym pojazdem - Toyota Mega Cruiser. Model dla kolegi, szczęśliwego posiadacza oryginału. Zielony plastik, bardzo wdzięczny do szlifowania. Opony plastikowe składające się z 3 części każda; ciekawe jak się zgra wzór bieżnika po dociśnięciu i sklejeniu wszystkich 3 części. W zestawie miniblaszka fototrawiona na osłony przednich świateł. Od siebie dodam blaszaną podstawę anteny na tylną burtę i sama antenę z tym elastycznym uchwytem. Pierwszy mój model tej firmy. Edytowane 29 Maja przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Tego jeszcze nie oglądałem, więc z ciekawością będę śledził. Rozumiem, że materiał referencyjny masz idealny pod ręką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano 29 Maja Share Napisano 29 Maja Skończyłem niedawno wersję bez dachu. Całkiem przyjemnie się składało, wszystko dobrze do siebie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Maja Autor Share Napisano 30 Maja (edytowane) Jak na razie wszystko pasuje ideolo, poza farbą Tamiya XF74 na kastę: wczoraj na próbę pomalowałem tym kolorem deskę rozdzielczą: to jakiś feldgrau, a nie olive drab... Fajnie odtworzone wielowahaczowe zawieszenie, wszystko pasuje po sklejeniu, cały napęd w jednym kawałku (wały, dyfry, reduktor). Widząc podwozie prawdziwego pojazdu aż dziw bierze że to działa w terenie, bo wygląda dość wiotko...: Materiał poglądowy dostępny na miejscu Edytowane 30 Maja przez Lipstein 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca (edytowane) mam mały problem przed weekendem: jak pomalować tego MC? kupiłem dedykowaną farbę dobrej marki z Japonii XF 74, jak instrukcja każe, ale jej kolor po próbnym nałożeniu przypomina bardziej ciemny kolor mundurów niemieckich piechociarzy, niż olive drab; od lewej OD XF 62 i XF 74... Ten japoński JGSDF Olive Drab na modelu tak trochę słabo wygląda... Widać różnicę na podłodze kabiny i prawej części deski rozdzielczej? Edytowane 3 Czerwca przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Wiesz co różnicy nie widzę ale myślę że jak to przejedziesz jakimś lakierem to będzie lepiej. Możesz też na yt sprawdzić czy ktoś tym malował i jak mu to wyszło. Ewentualnie to zmyć i spróbować inną farbą. Będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca A teraz widzisz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 3 Czerwca Share Napisano 3 Czerwca Ano teraz widzę. Ty pomalowałeś deske i podłogę na ten sam kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca Czyli nie widzisz różnicy. Pomaluję jak porównam z oryginalnym pojazdem na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi