SławekK Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Pierwszy mój model z 2023 roku, więc jeszcze trochę tego będzie :). Tym razem "klasyczny" model od Revella, czyli T-34/85. To moje trzecie podejście do tego pojazdu, dwa poprzednia są gdzieś w galeriach. Koncepcja modelu zrodziła się przypadkiem, gdy zakupiłem maszyny i robotników z żywicy, z firmy Alexis Miniatures. Dodatkowo nabyłem żywiczne wnętrze przedziału silnikowego od firmy Kora - produkt bardzo stary, ale całkiem dobry. Dokupiłem też blachy do Teciaka, ale teraz nie przypomnę sobie z jakiej firmy. Zacząłem od przedziału silnikowego - trochę trzeba go było zmodyfikować i wzbogacić, co widać na zdjęciach. Maszyny mają obrazować PRL-owską fabrykę/warsztat, w którym dokonuje się przeglądu czołgu. Dodałem trochę elementów z 3D. Otworzyłem co się dało, ubrudziłem podłogę ile się dało... i wyszło jak wyszło :). No to czekam na opinie :). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Gdzie są podesty przed obrabiarkami ? BHP się kłania. Skąd pomysł na szary malunek maszyn ? Płytki chodnikowe w hali remontowo-warsztatowej i to pod czołgiem to słaby pomysł. Ogólnie pomysł fajny, ale niedopracowany w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 23 minuty temu Share Napisano 23 minuty temu Kolejny świetny model. Jedziesz z nim gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi