SławekK Napisano Piątek o 18:15 Share Napisano Piątek o 18:15 Pierwszy mój model z 2023 roku, więc jeszcze trochę tego będzie :). Tym razem "klasyczny" model od Revella, czyli T-34/85. To moje trzecie podejście do tego pojazdu, dwa poprzednia są gdzieś w galeriach. Koncepcja modelu zrodziła się przypadkiem, gdy zakupiłem maszyny i robotników z żywicy, z firmy Alexis Miniatures. Dodatkowo nabyłem żywiczne wnętrze przedziału silnikowego od firmy Kora - produkt bardzo stary, ale całkiem dobry. Dokupiłem też blachy do Teciaka, ale teraz nie przypomnę sobie z jakiej firmy. Zacząłem od przedziału silnikowego - trochę trzeba go było zmodyfikować i wzbogacić, co widać na zdjęciach. Maszyny mają obrazować PRL-owską fabrykę/warsztat, w którym dokonuje się przeglądu czołgu. Dodałem trochę elementów z 3D. Otworzyłem co się dało, ubrudziłem podłogę ile się dało... i wyszło jak wyszło :). No to czekam na opinie :). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano Piątek o 18:58 Share Napisano Piątek o 18:58 Gdzie są podesty przed obrabiarkami ? BHP się kłania. Skąd pomysł na szary malunek maszyn ? Płytki chodnikowe w hali remontowo-warsztatowej i to pod czołgiem to słaby pomysł. Ogólnie pomysł fajny, ale niedopracowany w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Piątek o 20:00 Share Napisano Piątek o 20:00 Kolejny świetny model. Jedziesz z nim gdzieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano Piątek o 22:09 Autor Share Napisano Piątek o 22:09 Model był już na konkursach, teraz tylko stoi na półce :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Sobota o 08:58 Share Napisano Sobota o 08:58 Wnętrze przedziału napędowego to bardzo duże SF. Widzę też że również źle zinterpretowaleś instrukcję, która jest po prostu skandalicznie beznadziejna i tak naprawdę nie wiadomo co gdzie przykleić. Tak więc całość ciekawa pod względem pomysłu, ale przedział napędowy nadaje się wyłącznie do zasłonięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano Niedziela o 09:35 Share Napisano Niedziela o 09:35 Ja z kolei bym się jeszcze zastanowił czy klapy włazu kierowcy akurat tak wyglądały przy otwarciu... to jest też kolejny słabszy element modelu. Koncept pierwsza klasa. Wykon już mniej. + za polskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi