hamp Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Chcę kupić wałek giętki do Proxxona. Są dostępne 2 wersje : z uchwytem wiertarski i z tulejkami. Jaki radzicie? różnica w cenie to 20-30pln, nie stanowi problemu. Bardziej jak się sprawują w praktyce. Może Ktoś korzystał z obu i podzieli się doświadczeniem. Cytuj
Wojtek59 Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca (edytowane) Ja używam obu. W zależności od średnicy frezów/ wierteł potrzebnych w konkretnym przypadku. Z lewej - system tulejek. Z prawej - większe "futro". Edytowane 17 Czerwca przez Wojtek59 dodanie zdęcia Cytuj
pmroczko Napisano 17 Czerwca Napisano 17 Czerwca Mnie te tulejki zawsze wnerwiały. Uchwyt to uchwyt - prawie wszystko nim chwycisz i nie musisz się martwić, że ci się jakaś tulejka zgubi. Cytuj
HKK Napisano 19 Czerwca Napisano 19 Czerwca W dniu 17.06.2026 o 13:38, pmroczko napisał: Mnie te tulejki zawsze wnerwiały. Uchwyt to uchwyt - prawie wszystko nim chwycisz i nie musisz się martwić, że ci się jakaś tulejka zgubi. To prawda, ale z drugiej strony uchwyt się szybciej wyrabia i po pewnym czasie przestaje łapać drobne wiertła. Oczywiście wszystko zależy od jakości użytych materiałów, ale dziś wszyscy na tym oszczędzają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi