jerzype Napisano 25 Lipca Napisano 25 Lipca W dniu 3.07.2026 o 16:38, Paweł Czarnocki napisał: Załoga miała tam strasznie ciasno Pojazd był bardzo nielubiany przez załogi. Przydomek suka nie wynikał tylko z jego nazwy ale także ciasnoty i braku osłony . A warsztat b fajny. 1 1 Cytuj
Mariusz 72 Napisano 13 Września Autor Napisano 13 Września Cześć. Zmęczyłem gąsienice i koła. Jedno i drugie dało mi trochę w kość. Paskudna jakość wyprasek w tym modelu... konkretnie otworowania. Poza tym dopasowałem załogę do pojazdu i dodałem detale hełmofonów. Najgorsze już chyba za mną. Problemem jeszcze będzie to ładnie umalować. 10 Cytuj
model91 Napisano 19 Września Napisano 19 Września A zapytam jeszcze z czego zrobiłeś ryflowaną podłogę?? To gotowy produkt?? Cytuj
Mariusz 72 Napisano 21 Września Autor Napisano 21 Września Kiedyś zrobiłem odlew żywiczny z blaszki Abera. Pociąłem i dopasowałem według zdjęć. Kleję dalej. Niebawem wrzucę fotkę z wnętrza. Pozdro. Cytuj
Mariusz 72 Napisano 24 Września Autor Napisano 24 Września Cześć Trochę do przodu. Dodałem haki uszate. Śrubki na błotnikach i blachy osłon wentylacji. Z grubsza opanowałem wnętrze. 7 Cytuj
Mariusz 72 Napisano 26 Września Autor Napisano 26 Września Dzięki za foty. Celuję w walki o Wał Pomorski. Może macie jakieś foty z malowaniem LWP? Udało mi się porobić te mikro oczka na bokach oraz jako tako antenę. 5 Cytuj
bulik58 Napisano 26 Września Napisano 26 Września Godzinę temu, Mariusz 72 napisał: Ręczna robótka na 6 z + , tłok jak w ,,Słonecznym ,, na trasie W-wa - Ustka , zastanawiam się gdzie przechowywano broń osobistą ( PPSZ) i ten km bo przecież musiała być pod ręką w razie potrzeby . Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 26 Września Napisano 26 Września 19 minut temu, bulik58 napisał: Ręczna robótka na 6 z + , tłok jak w ,,Słonecznym ,, na trasie W-wa - Ustka , zastanawiam się gdzie przechowywano broń osobistą ( PPSZ) i ten km bo przecież musiała być pod ręką w razie potrzeby . Po co broń osobista ? Kto by się odważył zaatakować tak potężny pojazd ? A tak serio to właśnie gdzie ? Na paskach wisiały ? Albo w jakiejś wnęce ? Trzeba poguglać 1 Cytuj
Paweł Czarnocki Napisano 26 Września Napisano 26 Września 1 godzinę temu, Mariusz 72 napisał: Dzięki za foty. Celuję w walki o Wał Pomorski. Może macie jakieś foty z malowaniem LWP? Udało mi się porobić te mikro oczka na bokach oraz jako tako antenę. Mariusz jesteś modelarskim kosmitą Cytuj
Mariusz 72 Napisano 26 Września Autor Napisano 26 Września 2 pepeszki wisiały na bocznym pancerzu. Wkleję to na końcu po umalowaniu. Późne wersje pojazdu miały jeszcze 1 czy 2 karabiny maszynowe w nieco innych pistol portach. Z możliwością mocowania do ramy jako p.lotnicze. Widziałem też karabin maszynowy mocowany na lufie za kadłubem. Cytuj
bulik58 Napisano 26 Września Napisano 26 Września (edytowane) 3 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Po co broń osobista ? Kto by się odważył zaatakować tak potężny pojazd ? A tak serio to właśnie gdzie ? Na paskach wisiały ? Albo w jakiejś wnęce ? Trzeba poguglać Dobre pytanie , na które brak odpowiedzi , podobnie jak poniżej - naczelnik artylerii w 276 pp. z żołnierzami w Czeczeni . A wracając do tematu Su-76 kiedyś widziałem fotkę pepeszy przymocowanej do bocznej (lewej od tyłu) ściany nadbudówki nad amunicją do armaty . Przy 3 osobach w przedziale tłok był tam niesamowity choć w poprzedniej wersji wystarczyło wg. info w sieci 3 załogantów. https://opisybroni.pl/dzialo-samobiezne-su-76-su-76m/ Edytowane 26 Września przez bulik58 Cytuj
Evildead Napisano 27 Września Napisano 27 Września No świetne wyglądają te wszystkie ulepszenia, kompleksowe modelarstwo. 1 Cytuj
Mariusz 72 Napisano Wtorek o 17:12 Autor Napisano Wtorek o 17:12 (edytowane) Cześć , Mam taki problem. Jak pomalować wnętrze SU-76M. Na biało czy na zielono? AI pisze raz tak, raz tak... W muzeach większość jest na biało. Na fotach historycznych nie widzę żadnego na biało. Dodam jeszcze, że interesuje mnie wersja wczesna - czyli mniej zabudowana z tyłu. Czyli rzadziej występuje na historycznych fotkach. E ... dobra sam sobie odpowiedziałem.. Malowali jak popadło. Nie ma reguły... Edytowane Wtorek o 17:23 przez Mariusz 72 1 Cytuj
bulik58 Napisano Środa o 08:05 Napisano Środa o 08:05 (edytowane) 15 godzin temu, Mariusz 72 napisał: Jak pomalować wnętrze SU-76M. Na biało czy na zielono? Malowali jak popadło. Nie ma reguły... I tak i nie , Su-76 to półodkryty pojazd zarówno w lecie jak i zimie a do tego często brał udział bezpośredni w boju zarówno w obronie jak i ataku czyli był narażony zarówno na odkrycie i zniszczenie . Patrząc na tą fotkę to dla mnie na 90 parę procent wewnątrz jest biało do połowy pojazdu uchwyt do montażu km Edytowane Środa o 08:39 przez bulik58 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi