robertmodelarz Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca (edytowane) Na warsztat trafia model firmy Trumpeter nr katalogowy 05561 Model czołgu T-90S MBT skala 1:35. Czyli głęboka modernizacja T-72 w wersji eksportowej dla Indii, lub uboga wersja T-90, bez systemu elektro-optycznej aktywnej ochrony Sztora-1. Z tanich dodatków planuję użyć: - metalową lufę firmy RB-Model 35B128 2A46M 125mm L/48, - plecione liny holownicze firmy Eureka XX z żywicznymi końcówkami do T-72 / T-80 / T-90, - antenę RB Model 35A03 1.4m do wymiany są też słabe gąsienice, niby ogniwkowe, ale fatalnie wykonane i tak też wyglądają. Zobaczymy jak wyjdą po sklejeniu. Edytowane 28 Czerwca przez robertmodelarz 2 Cytuj
rhinoceros Napisano 27 Czerwca Napisano 27 Czerwca No, mam też podobnego Hindusa. Sie rwie.... Więc będę podglądał. Powodzenia! 2 Cytuj
robertmodelarz Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca (edytowane) Upał straszny, ale trzeba wykorzystać niedzielne popołudnie do jedynie słusznych modelarskich dłubanek. Tyle na dziś: Edytowane 28 Czerwca przez robertmodelarz 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca (edytowane) W dniu 29.06.2026 o 16:16, mandrivecs napisał: Ciekawy jestem malowania, lecisz! Malowanie standard: defiladowo-pudełkowe: Edytowane 1 Lipca przez robertmodelarz 1 Cytuj
Robi Napisano 4 Lipca Napisano 4 Lipca 13 godzin temu, robertmodelarz napisał: Zestawowe gąski niby, że ogniwkowe..... A nie są? Cytuj
robertmodelarz Napisano 4 Lipca Autor Napisano 4 Lipca (edytowane) Godzinę temu, Robi napisał: A nie są? Z grubsza przypominają oryginał. Dla porównania projekt i wydruk 3D. Edytowane 4 Lipca przez robertmodelarz 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 5 Lipca Autor Napisano 5 Lipca (edytowane) Klecimy coś dalej..... Edytowane 5 Lipca przez robertmodelarz 3 Cytuj
robertmodelarz Napisano 8 Lipca Autor Napisano 8 Lipca Dla odmiany teraz jest zimno, wieje i leje..... Porównanie lufki. 3 Cytuj
Robi Napisano 9 Lipca Napisano 9 Lipca 12 godzin temu, robertmodelarz napisał: Dla odmiany teraz jest zimno, wieje i leje..... Może i jest ponuro, ale bez przesady... 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 9 Lipca Autor Napisano 9 Lipca (edytowane) Pogoda taka sama jak wczoraj..... Edytowane 9 Lipca przez robertmodelarz 4 Cytuj
robertmodelarz Napisano 12 Lipca Autor Napisano 12 Lipca (edytowane) Trochę od góry.... Edytowane 12 Lipca przez robertmodelarz 3 Cytuj
makinen Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca Tak sobie myślę, czy może warto byłoby zeszlifować te imitacje (na błotnikach też) i odtworzyć je w lepszej formie? 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 18 Lipca Autor Napisano 18 Lipca 3 godziny temu, makinen napisał: Tak sobie myślę, czy może warto byłoby zeszlifować te imitacje (na błotnikach też) i odtworzyć je w lepszej formie? Pomysł przedni, model dostałem jako prezent. Pierwotnie planowałem budowę pełnowartościowej T-90 -tki ze Sztorą, ale lenistwo niestety zwyciężyło. Nie planowałem żadnych aftermarketowych dodatków. Na tym etapie budowy nie planuję już żadnych waloeyzacji. W magazynku mam jeszcze jedną T-90 Zvezdy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi