kowal76 Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Przedstawiam mój najnowszy modelik. Jest nim F/A-18A Hornet z zestawu Monogram w skali 1/48. Niestety kalki zestawowe z racji wieku nie nadawały się do użycia. Zamiast nich dałem Hiszpańskie z ModelMaker. Malowany Gunze. Model zrobiony prosto z pudła, a jedyne co dodałem to świata na goleni przedniego podwozia oraz i grzebienie na kadłubie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca No i elegancki Mimo wieku, uproszczeń, wypukłych linii, wygląda dobrze, ładnie zmalowany i pobrudzony! Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Ależ zabytek, stary, dobry Monogram i to jeszcze edycja High-Tech. Kiedyś trzeba się było na niego mocno wykosztować. Bardzo fajnie zbudowany i zmalowany. Tylko gdzie drabinka ja się pytam? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, barszczo napisał: Ależ zabytek, stary, dobry Monogram i to jeszcze edycja High-Tech. Kiedyś trzeba się było na niego mocno wykosztować. Bardzo fajnie zbudowany i zmalowany. Tylko gdzie drabinka ja się pytam? Zrobiłem bez drabinki, bo za grube palce mam do blaszek :). Lusterek i elemetów owiewki też nie udało mi się zrobić. Zresztą ja to robię na kolanie, bez dobrego oświetlenia i nawet dobrej maty nie mam modelarskiej. Co do zestawu, to fakt, kiedyś w początku lat 80 musiał u nas kosztować fortunę. Oczywiście na bazarch takich jak Skra , czy Wolumen np w Warszawie. Nie wiem czy w CSH były takie modele, a ja w latach 80 nie kojarzę. Edytowane 10 Lipca przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi