Adrianowro Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Z kasą u mnie ostatnio krucho - kryzys , kredyt mieszkaniowy itp Więc i temat prosty. Dzięki pomocy kolegów z innego forum prawie uzbierałem pojazd z ich złomowisk.Wieki szacunek dla nich Brakuje jeszcze zamka od działa, będę szukał albo wykonam własnoręcznie. Oto bohater akcji skąpany w cudownym ciepłym słoneczku Ostatnia fotka jest zrobiona wcześniej , kiedy "kamuflaż" był jeszcze świeży Od poniedziałku ruszam z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Bomba, czailem sie na ten projekt od roku, a tu prosze inny fan zlomu go wykona. Dajesz rade stary, oj bede patrzyl codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Będzie na co popatrzeć Już nie mogę się doczekać Ruszaj szybko!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Mogę odsprzedać żywiczny odlew z kompletu CMK zamek działa 75mm! Sam będę robił wersję z 76,2 milimetrową armatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Extra wielkiego powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Fajny projekt się zapowiada. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Fajny projekcik i fajny materiał zdjęciowy! Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Szkoda, że ten Sherman tak zakończył swój los :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Szkoda, że ten Sherman tak zakończył swój los Ale za to, jak pięknie komponuje się w krajobrazie tej rajskiej plaży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 To fakt jego piękno jest wprost zabójcze. :] A możecie mi wytłumaczyć skąd ten kamuflaż? Czy mógł zostać namalowany przez tubylców, bo nie chce mi się wierzyć że był taki za czasów kiedy pracował jeszcze w wojsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Mogę odsprzedać żywiczny odlew z kompletu CMK zamek działa 75mm!Sam będę robił wersję z 76,2 milimetrową armatą. Obawiam się, że zamek od 75 tki za bardzo się nie nadaje do wersji z haubicą 105 mm. Zamek haubicy wyglądał całkiem inaczej jak zamek od działa 75 mm. Tak przy okazji, co zamierzasz wykorzystać z zestawu CMK do wersji z działem 76 mm ?. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 "Obawiam się, że zamek od 75 tki za bardzo się nie nadaje do wersji z haubicą 105 mm. Zamek haubicy wyglądał całkiem inaczej jak zamek od działa 75 mm." Właśnie miałem to napisać Jacku a Ty nie będziesz miał na zbyciu zamka do 105 i co ważne lufy plastikowej ? Oto dzisiejsze łupy Od Martinela 1. Góra kadłuba - italiery 2. Wieża z pełnym jarzmem - pierwsza żywica jaką mam w ręku Najbardziej przeraża mnie jej wywiercanie 3. właz dowódcy 4. obudowa transmisji Co do wersji podwozia to na razie skłania się większość osób do wersji HVSS. Więc powoli mogę zaczynać robótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 "Obawiam się, że zamek od 75 tki za bardzo się nie nadaje do wersji z haubicą 105 mm. Zamek haubicy wyglądał całkiem inaczej jak zamek od działa 75 mm." Właśnie miałem to napisać Jacku a Ty nie będziesz miał na zbyciu zamka do 105 i co ważne lufy plastikowej ? Poszukam, ale nic nie obiecuje. Pozdrawiam Jacek. PS. Zerknij na FMR do swego topiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Dzięki życzliwości kolegów Sherman Złomek prawie w komplecie. Dzisiaj po złączeniu patafixem poszczególnych części , nastąpiła wstępna przymiarka miejsca leżakowania delikwenta. Sam nie wiem ,ale mam wątpliwości czy oryginałowi ostała się tylna blacha wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam, Fajny pomysł, szczególnie dla miłośników mocnego postarzania modeli . Gdzieś była też fajna dioramka całkiem współczesnych turystów, robiących sobie fotki przy zardzewiałym wraku. Bardzo podoba mi się więc Twój projekt! A graffiti będzie w wersji świeżej czy już mocno spłowiałej/zmytej? Co do wersji podwozia to na razie skłania się większość osób do wersji HVSS. I słusznie, to bez cienia wątpliwości jest wersja HVSS. Sam nie wiem ,ale mam wątpliwości czy oryginałowi ostała się tylna blacha wanny. Sądząc po zdjęciach - nie ostała się ;) Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Zakupiłem kilka dodatków do mojego szermana 76mm tak na hurra,wygląda na to że z żywicy cmk wykorzystam tylko blaszkę i radio.Nie zauważyłem, że to wersja 105-ki! Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam, Fajny pomysł, szczególnie dla miłośników mocnego postarzania modeli . Gdzieś była też fajna dioramka całkiem współczesnych turystów, robiących sobie fotki przy zardzewiałym wraku. Bardzo podoba mi się więc Twój projekt! A graffiti będzie w wersji świeżej czy już mocno spłowiałej/zmytej? No Ci turyści też mi chodzą po głowie ale nie trafiłem jeszcze na takie figurki. Co do grafitii , to szczerze jeszcze nie zdecydowałem- bardziej po głowie chodzi sposób wykonania bo niegdy jeszce porządengo szablonu nie robiłem. O glonach z przodu kadłuba nie wspomnę - będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 No Ci turyści też mi chodzą po głowie ale nie trafiłem jeszcze na takie figurki. Wiesz, to jednak egzotyczna plaża, więc spokojnie możesz zapodać panny z Legenda, do tego jeszcze tylko jakiś gościu w hawajskiej koszuli i gotowe Co do grafitii , to szczerze jeszcze nie zdecydowałem- bardziej po głowie chodzi sposób wykonania bo niegdy jeszce porządengo szablonu nie robiłem. Szablon? Odręcznie, hehe. Dasz radę O glonach z przodu kadłuba nie wspomnę - będzie ciekawie No fakt, to małe wyzwanie. Może jakaś galaretowata masa..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 "Odręcznie, hehe. Dasz radę" Odręcznie to na pewno pójdzie tylny skrót na pancerzu WTF ? :) A co do glonów to przekopie się sklep dla plastyków i mam parę wraków an których przetestuje specyfiki. Parę koncepcji mam ale to później A zapomniałem dodać że będzie oczywiście kawałek oceanu i może coś z jego mieszkańców ale to tylko pomysł zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Zakupiłem kilka dodatków do mojego szermana 76mm tak na hurra,wygląda na to że z żywicy cmk wykorzystam tylko blaszkę i radio.Nie zauważyłem, że to wersja 105-ki! No bez przesady Troszkę więcej się da wykorzystać z CMK. Z zestawu do kadłuba można wykorzystać praktycznie cały przód ( transmisja, siedzenia kierowcy i przedniego strzelca wraz z podłogą, ściankę działową, tablice przyrządów) Z wnętrza wieży można wziąć - peryskopy, przyrządy obrotu wieży oraz części podnoszenia działa, peryskopy, fotele załogi Silnik- będziesz musiał dorobić zbiornik oleju + rurę doprowadzającą olej z wlewu do zbiornika. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wiesz, to jednak egzotyczna plaża, więc spokojnie możesz zapodać panny z Legenda, do tego jeszcze tylko jakiś gościu w hawajskiej koszuli i gotowe Masz na myśli coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Masz na myśli coś takiego ? Jak najbardziej , jest ich kilka, naprawdę fajne, mam 4 inne panny z Legenda, zajefajne . A najlepsze jest to, że namówiła mnie na nie moja małżonka , mam zrobić dioramkę "Burdel we Francji albo we Włoszech, 1944 . Jutro zrobię fotki tych panien to wrzucę (o ile tu nie ma cenzury, hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wrzucaj , niech forumowicze pomogą w wyborze MISS SHERMANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak obiecałem tak wrzucam Panny jeszcze nie ukończone, pomalowane wstępnie po to, żeby wyłapać wszelkie niedokładności, których jest sporo, co na fotkach wyraźnie widać. Miejscami potrzeba odrobinę szpachli, ale przede wszystkim trzeba wygładzić, bo faktura odlewów jest jednak chropowata. Dopiero potem będzie właściwe malowanie i odpowiedni makijaż Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 No to jeszcze sporo pracy cię czeka, bo wyglądają koszmarnie. Skóra wygląda jakby laski miały kurzajki, ble A co na to admin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi