DamianosPL Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) Witam na warsztat wlatuje Sherman a że zawsze miałem ochotę na zrobienie Shermana bo nigdy żadnego nie robiłem to teraz jest okazja bo dostałem go w prezencie. Nad malowaniem się jeszcze zastanawiam nie wiem czy go zrobić w Gwiazdę czy w malowaniu Narvik II. Czołg ma być kopią realistycznego czołgu który istniał nie robię tym razem sci-fi. Planowana wersja którą chce zrobić to Late Version. Edytowane 23 godziny temu przez DamianosPL 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Sherman z Gdańska jest bardzo ciekawy: https://www.facebook.com/z.php?story_fbid=1172604734657744&id=100057246858578 Edytowane 12 godzin temu przez robertmodelarz Cytuj
bulik58 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, robertmodelarz napisał: Sherman z Gdańska jest bardzo ciekawy: https://www.facebook.com/z.php?story_fbid=1172604734657744&id=100057246858578 15 godzin temu, DamianosPL napisał: Czołg ma być kopią realistycznego czołgu który istniał nie robię tym razem sci-fi. Planowana wersja którą chce zrobić to Late Version. Tylko jest pytanie czy model ma te same gąsienice co Sherman z Gdańska ( 1 zdj. poniżej) bo o ile dobrze pamiętam to posiadał traki jakie miał drugi czołg na 2 zdjęciu. Podobna sytuacja jest z ,,Narwikiem II ,, jak wynika z powyższej zamieszczonego zdjęcia . Kalkomanie nie oznaczają iż model jest prawidłowy , a jak autor zaznaczył ,, nie robię tym razem sci-fi. ,, Poniżej parę linków o sovieckich Shermanach The Sherman Tank Site 52 Soviet Shermans: The Soviet Union Used and Liked the Sherman | The Sherman Tank Site THE SOVIET 'EMCHA' Cytuj
bigmodel Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Tylko Sowieckie Shermany, to wersja M4A2.76. Sowieci M4A3.76 nie używali. Cytuj
bulik58 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 38 minut temu, bigmodel napisał: Tylko Sowieckie Shermany, to wersja M4A2.76. Sowieci M4A3.76 nie używali. I też nie było z mojej strony ani jednego słowa w temacie wersji Shermanów używanych przez sovietów jak i ,Narwika ,, tylko gąsienic. Cytuj
DamianosPL Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Planowałem jeszcze malowanie z "DEC. 7TH" Innsbrucker Platz 1945 Cytuj
DamianosPL Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Powoli też zacząłem dłubać. Zacząłem od wieży bo tak w instrukcji było a wole robić po kolei krokami. Cytuj
DamianosPL Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowane) 48 minut temu, bulik58 napisał: I też nie było z mojej strony ani jednego słowa w temacie wersji Shermanów używanych przez sovietów jak i ,Narwika ,, tylko gąsienic. Gąsienice takie tylko zestawowe są więc nie pasuje do żadnego malowania z zestawu chyba. Edytowane 5 godzin temu przez DamianosPL Cytuj
bulik58 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Gąsienice takie tylko zestawowe są więc nie pasuje do żadnego malowania z zestawu chyba. O tym pisałem wcześniej , ,, gwiazda ,, nie jest pierwszą jak i ostatnią firmą która wrzuca kalki ,, x ,, do modelu ,,y,, , instrukcja malowanie wspomina również iż nr. czołgu nie jest dokładnie znany . Popytaj na forum może komuś zostały kalki do tej wersji czołgu i chętny byłby odstąpić. Znając numer pojazdu i nazwę wtedy łatwiej byłoby znaleźć jakieś fotki aby porównać model z oryginałem. Chyba masz coś innego do składania na czas oczekiwania. Cytuj
DamianosPL Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 42 minuty temu, bulik58 napisał: O tym pisałem wcześniej , ,, gwiazda ,, nie jest pierwszą jak i ostatnią firmą która wrzuca kalki ,, x ,, do modelu ,,y,, , instrukcja malowanie wspomina również iż nr. czołgu nie jest dokładnie znany . Popytaj na forum może komuś zostały kalki do tej wersji czołgu i chętny byłby odstąpić. Znając numer pojazdu i nazwę wtedy łatwiej byłoby znaleźć jakieś fotki aby porównać model z oryginałem. Chyba masz coś innego do składania na czas oczekiwania. W takim razie mogę też zrobić Shermana z 756 Batalionu Czołgów z Francji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi