Skocz do zawartości

Zvezda 3676 US Medium Tank M4A3 (76) W "Sherman"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam na warsztat wlatuje Sherman a że zawsze miałem ochotę na zrobienie Shermana bo nigdy żadnego nie robiłem to teraz jest okazja bo dostałem go w prezencie. Nad malowaniem się jeszcze zastanawiam nie wiem czy go zrobić w Gwiazdę czy w malowaniu Narvik II. Czołg ma być kopią realistycznego czołgu który istniał nie robię tym razem sci-fi. Planowana wersja którą chce zrobić to Late Version.

puQopYZ.jpeg

Edytowane przez DamianosPL
  • Like 1
Napisano
4 godziny temu, robertmodelarz napisał:
15 godzin temu, DamianosPL napisał:

Czołg ma być kopią realistycznego czołgu który istniał nie robię tym razem sci-fi. Planowana wersja którą chce zrobić to Late Version.

Tylko jest pytanie czy model ma te same gąsienice co  Sherman z Gdańska ( 1 zdj. poniżej) bo o ile dobrze pamiętam to posiadał traki jakie miał drugi czołg na 2 zdjęciu. Podobna sytuacja jest z ,,Narwikiem II ,, jak wynika z powyższej zamieszczonego zdjęcia . Kalkomanie nie oznaczają iż model jest prawidłowy , a jak autor zaznaczył ,, nie robię tym razem sci-fi. ,,

Poniżej parę linków o sovieckich Shermanach

Napisano
38 minut temu, bigmodel napisał:

Tylko Sowieckie Shermany, to wersja M4A2.76.
Sowieci M4A3.76 nie używali. 

I też nie było z mojej strony ani jednego słowa w temacie wersji Shermanów używanych przez sovietów jak i  ,Narwika ,, tylko gąsienic.

Napisano

Planowałem jeszcze malowanie z "DEC. 7TH" Innsbrucker Platz 1945

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fb6b21913-6c49-4f07-b1f5-cbcdb15f3c7f_899x900.jpeg

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F193f3682-5dfa-4c85-982b-515b6ee80244_1504x1686.jpeg

https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F8984ca4d-01a0-4608-94f8-979f1c4cb4c5_1220x876.jpeg

Napisano

Powoli też zacząłem dłubać. Zacząłem od wieży bo tak w instrukcji było a wole robić po kolei krokami.

zexkBVQ.jpeg

Napisano (edytowane)
48 minut temu, bulik58 napisał:

I też nie było z mojej strony ani jednego słowa w temacie wersji Shermanów używanych przez sovietów jak i  ,Narwika ,, tylko gąsienic.

Gąsienice takie tylko zestawowe są więc nie pasuje do żadnego malowania z zestawu chyba.image.thumb.jpeg.3d80398ba8c5f4a9141e203197e7ceb4.jpeg

Edytowane przez DamianosPL
Napisano
2 godziny temu, DamianosPL napisał:

Gąsienice takie tylko zestawowe są więc nie pasuje do żadnego malowania z zestawu chyba.

O tym pisałem wcześniej ,  ,, gwiazda ,, nie jest pierwszą jak i ostatnią firmą która wrzuca kalki  ,, x ,, do modelu ,,y,,  , instrukcja malowanie  wspomina również iż nr. czołgu nie jest dokładnie znany . Popytaj na forum może komuś zostały kalki do tej wersji czołgu i chętny byłby odstąpić. Znając numer pojazdu i nazwę wtedy łatwiej byłoby znaleźć jakieś fotki aby porównać model z oryginałem. Chyba masz coś innego do składania na czas oczekiwania.

Napisano
42 minuty temu, bulik58 napisał:

O tym pisałem wcześniej ,  ,, gwiazda ,, nie jest pierwszą jak i ostatnią firmą która wrzuca kalki  ,, x ,, do modelu ,,y,,  , instrukcja malowanie  wspomina również iż nr. czołgu nie jest dokładnie znany . Popytaj na forum może komuś zostały kalki do tej wersji czołgu i chętny byłby odstąpić. Znając numer pojazdu i nazwę wtedy łatwiej byłoby znaleźć jakieś fotki aby porównać model z oryginałem. Chyba masz coś innego do składania na czas oczekiwania.

W takim razie mogę też zrobić Shermana z 756 Batalionu Czołgów z Francji.

75676mm.webp.9d35cf08e5eaaebb4e6f20fc9240e7f4.webp

image.thumb.jpeg.279584c5e8e975d15303b5ea1c6c3b87.jpeg