LordDisneyland Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 No dobra... czekam cierpliwie na wyschnięcie jegomościa i start z pracami , naszykuję sobie jakieś browarki i paluszki krabowe Tak przy okazyi - ile taki skorupiak rośnie od jednej wylinki [nie wiem, jak to fachowo się nazywa, sorry] do drugiej? No i jak to technicznie wygląda? Pancerz pęka na całej długości, czy też biedak wlecze za sobą odpadające fragmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Rozpacz, rozpacz...rozlazło się,a właściwie to pokruszyło pod własnym ciężarem...czyli komplikuje się jeszcze bardziej:] No nic, instrukcji montażu brak, niemniej jaka noga jest i gdzie ma pasować każdy widzi. Puściłem już we wszystko akrylu i dzis postaram się "poskładać model"..bo w sumie nie wiem, jak to inaczej nazwać Tak przy okazyi - ile taki skorupiak rośnie od jednej wylinki Lordzie, nie wiem No i jak to technicznie wygląda? Jak widac na zdjęciu, pęka tylna część i glutowaty stwór się wysuwa raczkiem, chociaż to krab. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 "Glutowaty stwór" to naukowe określenie? Myślałem, że w tym apdejcie będzie coś podmalowane albo jakieś blachy... Szkoda, że się rozpadł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Myślałem Ostach, ja też, obaj sie przemysleliśmy ;) "Glutowaty stwór" to naukowe określenie? Wybaczysz, że nie chciało mi sie szukać w sieci oryginalnej łacińskiej formułki na taki stan zwierza? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wygląda na pancerny wytwór natury a tak się rozpada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Pewnie dlatego się jej pozbywa, bo juz nie chroni. Swoja drogą to obrzydliwe i dziwne zwierze. Tak naprawdę łażący miękki i delikatny glut w "kombinezonie" wojskowym. Zaskakująca jest przyroda. ps, mój znajomy jak to zobaczył to krzyknał: Patelnią go i do gara, teraz się nie obroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 to jest okropnie kruche. Porównac to można, z połaczeniem el fototr pod katem prostym za pomocą CA(tylko za krawędż) Na krabie jest bardzo twarde. Po wyschnięciu traci przede wszystkimwode i wysychaja wszelkie (Ostach, specjalnie dla Ciebie) "mazie", odpowiadające za elastyczność. Pokleiłem najlepiej jak mogłem, za pomoca CA Są dość poważne ubytki bo bokach pancerza, trzeba będzie dorobić "coś" by to zakryć.... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 to jest okropnie kruche. Zgadza się wylinki są strasznie kruche, wiem bo mam/miałem troche ptaszników które też linieją jak ogólnie wiadomo:) Rafał super było by jakby był jakiś specyfiku typu pianki montażowej - lekkie i wytrzymałe, bo wtedy można by tego krabika wypełnić i byłby większy komfort pracy. Ale i tak życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Taaak, wstrzyknij w to piankę. Będzie widowiskowo Musi śmierdzieć w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Taaak, wstrzyknij w to piankę. Będzie widowiskowo Very Happy Jakby było coś takiego co się tak nie rozszerza to myślę że byłby to dobry pomysł. Nie chodziło o piankę tylko o jej strukturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 To już lepiej silikon zapuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wydaje mi się że silikon to znowu za ciężki byłby do wypełnienia. Dobra koniec OT, zobaczymy jak sobie Rafał poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wybaczysz, że nie chciało mi sie szukać w sieci oryginalnej łacińskiej formułki na taki stan zwierza? ;)No po wahaniu wybaczę ;) Ta dziura z boku wygląda jakby dostał z shotguna z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Moze pianka poliuteranowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak już to pianka poliuretanowa, ale ta rozsadzi skorupe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Betonem zalać W gierce Supreme Commander jedną z najcięższych jednostek jest pancerny krab: Co prawda ma 4 kończyny kroczne, ale wzorowany na krabie Można coś na górę pancerza ciekawego wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 nie spałem kilka dni, palce już mi się plączą :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jakby było coś takiego co się tak nie rozszerza to myślę że byłby to dobry pomysł. no pianka,pianka tylko to o niskiej rozpreznosci,praktycznie wogole nie puchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 No i co tu powiedzieć Rafale.... Najpierw ten "alienoesesman" a teraz szerman.... eee.... Twoje pomysły zwalają z nóg. Aż się boję pomysleć co będzie następne... Skorupka szermana jest z fosforanu albo węglanu wapnia. Trzeba by ją jakoś sztucznie "sfosylizować" (czyli zrobić współczesną skamieniałość). Może jakiś roztwór z dużą zawartością węglanów? Popytam pojutrze kolegów paleontologów jak oni sobie z takim czymś radzą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jako że nie mam "rady" na tego gościa, maluje go jak jest. Mało tego, nie chce się dać "zrobić", dziś zleciał z miejsca warsztatowego, na grzbiet potwora(dywan) i co...i znów popękał :/ Nie będę go szpachlował, wpychał w niego także nic nie będę. Doklejanie czegokolwiek na pancerz - niewykonalne, połamią sie odnóza:] Korzystam ze "zużyć" naturalnych. Kolor to czerwień, boczne dziury zostaną, tyle tylko że będzie z nich "coś" wystawać...zastanawiam się, czy aby czegoś organicznego nie zrobić ...jelitka, te sprawy...a oczywiście wlot, i wylot osmalę;) No nic, Szermi - na wykończeniu haha I rozmyślam dalej... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 W sumie dzięki serii katastrof zyskałeś ultrarealistyczny efekt "battle damaged" Niezła czerwień- możesz napisac, cóż to za farbka? Strasznie smutno mu te ślipki wyglądają po pomalowaniu - no ale z czego tu się cieszyc, jak się tak od losu obrywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Aż prosi się, żeby go zrobić po wewnętrznym pożarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Mimo pokrycia minią może przydałyby się jakieś napisy eksploatacyjne, nr rejestracyjny itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 A może podpracować tą czerwień, zrobić go wypalonego, dać tochę resztek zielonego kamuflażu i czerwoną gwiazdę od góry? Jako taki wypalony wrak radziecki ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 A może zrób z niego Kraba polskiego... Chodzi mi o naszą artylerię http://altair.com.pl/files/news/2008/05/i-i08-05-062krab.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi